Locuri interzise

Desi tentatia poate fi mare, daca vrei sa nu iti risti libertatea sau viata, stai departe de aceste locatii.

Situate in toate colturile lumii, zonele interzise muritorului de rand ascund secrete militare sau spirituale bine pazite.

Iata in continuare o lista a locurilor unde doar un grup de initiati au acces.

Metroul 2 din Moscova

In afara de metroul public, la o adancime mult mai mare si paralel (pana la un punct) cu acesta se afla asa-numitul Metrou 2 pentru uz locuri interziseexclusiv militar.

Nu se stie exact unde duce dar se presupune ca face legatura intre centrele vitale de putere ale Moscovei si are menirea de a asigura o evacuare rapida si secreta a elitei politice in caz de atac nuclear.

Accesul civililor este strict interzis.

Aria 51

Zona a facut deja cariera datorita productiilor de la Hollywood insa oricat ar parea de neverosimil este cat se poate de reala. Este pazita foarte bine si oricine patrunde neautorizat in perimetrul ei poate fi ucis de gardienii inarmati.

Desi sunt multe speculatii, cel mai probabil nu are legatura cu fenomenul OZN (asa cum apare adesea in filme) ci cu dezvoltarea tehnologiei militare americane.

Muntele Yamantau din Rusia

Sub el se gaseste un obiectiv militar strategic, bine pazit, accesul in imprejurimile acestuia fiind interzis civililor.

Se banuieste ca este vorba de un centru de comanda a rachetelor nucleare rusesti, prevazut cu bunker antiatomic.

Marele Altar Ise din Japonia

Dedicat zeitei Soarelui, din care se spune ca descinde dinastia imperiala japoneza, locul este unul dintre cele mai pazite obiective nipone.

Altarul este distrus si recontruit o data la fiecare 20 de ani insa doar familia imperiala si marii preoti japonezi au acces la el.

Muntele Weather din SUA

Un intreg oras subteran se afla sub acest munte. Obiectul a fost construit in timpul crizei rachetelor din Cuba si de atunci este intretinut si modernizat in permanenta cu scopul de a servi ca refugiu si centru de comanda pentru autoritati in cazul unui razboi nuclear.

Accesul civililor este strict interzis.

 Fort Knox

Este o baza militara, bine pazita, din statul american Kentucky.

Aici se afla cea mai mare rezerva de aur din lume, dar si alte bunuri de patrimoniu si documente americane.

A fost construit in 1918, de-a lungul timpului aici avand loc mai multe incidente armate soldate cu morti si raniti, de fiecare data varianta oficiala fiind aceea a unor soldati sinucigasi.

Este unul dintre cele mai bine pazite obiective din lume.

Baza militara de la Dimona in Israel

Existenta acestui obiectiv a ajuns in mass-media gratie lui Mordechai Vanunu un cercetator israelian care a lucrat in interiorul bazei si care in 1986 s-a convertit la crestinism si a emigrat in Marea Britanie de unde a deconspirat in presa programul nuclear israelian.

Conform lui Vanunu, in baza militara din desertul Neghev Israelul a obtinut deja arme nucleare, desi a semnat un tratat de neproliferare a armelor atomice si oficial nu detine acest tip de armament.

In scurt timp Vanunu avea sa fie capturat la Roma de agentii secreti ai Mossadului dupa un scenariu demn de filmele cu James Bond.

Adus in Israel a fost judecat pentru inalta tradare si a primit 18 ani de inchisoare fiind eliberat in 2004.

Baza de la Dimona a ramas in continuare o locatie interzisa publicului larg iar specialistii militari estimeaza ca Israelul are in prezent un arsenal format din pana la 400 de arme atomice, desi in mod oficial autoritatile de la Tel Aviv neaga capacitatile atomice ale statului evreu.

Bineinteles ca acestea nu sunt singurele locuri interzise muritorilor de rand dar cu siguranta sunt printre cele mai pazite din lume.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.