Marketing viral

Marketingul viral sau promovarea virala, este o tehnica de promovare online ingenioasa si relativ ieftina dar conditionata de alti factori cum ar fi profesionalismul, calitatea, experienta in domeniu si asa mai departe.

Principalul avantaj al unei campanii de marketing viral este aceea ca odata lansata se promoveaza de la sine, zile, saptamani, luni si uneori chiar ani intregi, aducand valuri de vizitatori pe site-ul tau.

De aici vine si denumirea de „viral” care se refera la usurinta cu care acest gen de reclama trece de la un utilizator la altul si se raspandeste online.

Una din definitiile marketingului viral suna cam asa:

O tehnica de marketing ce foloseste retele sociale existente pentru a promova un anumit brand.

Adica se foloseste de alte servicii deja utilizate pe piata pentru a promova produse si servicii.

Exemple de marketing viral:

un site de felicitari virtuale. Acest tip de site-uri beneficiaza de o promovare virala, pe fiecare felicitare trimisa sau in fiecare email ce contine o felicitare, se afla si un link spre site-ul de felicitari astfel ca multi dintre cei ce primesc astfel de felicitari ajung pe site-ul respectiv pentru a deschide felicitarile primite, aici au ocazia sa trimita si ei felicitari catre cunoscuti sau sa raspunda cu o alta felicitare catre expeditor si astfel se genereaza un trafic viral de care beneficiaza site-ul de felicitari virtuale, fara sa faca practic nimic.

un filmulet de succes de pe Youtube sau alte site-uri similare. Sunt o multime de exemple in acest sens („Perversul de pe Tg. Ocna”; „S-a rupt un burlan”, „Gangnam Style” etc.), filmulete care odata lansate ajung sa se promoveze singure, din om in om, prin recomandari si aprecieri, astfel incat ajung sa isi creasca in mod exponential numarul de vizualizari.

site-urile care ofera gratuit jocuri online. Majoritatea site-urilor de jocuri ofera utilizatorilor lor joculete online pe care nu ei le-au creat. Cei care le-au creat le ofera gratuit spre downloadare webmasterilor, insa in aceste jocuri exista cel putin un link spre site-ul-mama. Astfel multi utilizatori ai site-urilor de jocuri ajung mai departe pe alte site-uri de jocuri tocmai prin intermediul jocurilor pe care le folosesc. Astfel acele site-uri beneficiaza de trafic viral.

– orice site care ofera un serviciu gratuit si de calitate. Utilizatorii pot fi ei insisi mesagerii unor site-uri de calitate care i-au impresionat si pe care le recomanda si altora, se creeaza astfel un viral important, din om in om care va aduce acelui site trafic viral. Si exemplele pot continua.

Pe o piata tot mai competitiva cum este internetul, marketingul viral este o tehnica tot mai utilizata si apreciata.

Viralele puternice dau site-urilor/companiilor care le folosesc o oarecare independenta fata de motoarele de cautare sau cel putin un plus de vizitatori targhetati si o crestere a popularitatii si seriozitatii in ochii userilor, insa pentru a crea virale eficiente este nevoie de oferirea unui serviciu gratuit cu adevarat util care sa-i faca pe utilizatori sa-l transmita mai departe prietenilor si cunoscutilor.

Viralele nu sunt usor de produs, iti ia timp, dedicare si experimentare dar un viral reusit merita tot efortul pentru ca si beneficiile sunt pe masura.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.