Manipularea prin reclame

Manipularea prin reclame este o realitate, fie ca o constientizam sau nu!

Reclamele stradale dar mai ales cele de la televizor, sunt mai mult decat simple mesaje si indemnuri comerciale.

Sofisticate tehnici psihologice sunt folosite in cadrul lor pentru a manipula, a convinge si a seduce pe cei carora li se adreseaza.

Data viitoare cand mai privesti reclame TV urmareste in cadrul lor tehnicile de manipulare prezentate mai jos.

Crearea confuziei
Multe reclame prezinta o avalansa de imagini care nu au nicio legatura cu produsul pe care il promoveaza, rolul lor este acela de a deruta, de a supraincarca creierul, de a te face sa nu analizezi in profunzime mesajul reclamei si deci de a fi astfel mai usor de convins.

Repetitia
Repetarea sistematica a numelui produsului sa a unei fraze cheie este o metoda clasica de a face reclama. Rolul repetarii este acela de a fixa in subconstient un mesaj sau un brand. Daca repetitia este mama invataturii cu siguranta este si mama manipularii.

Mai nou multe reclame sunt compuse din doua parti, in prima se deruleaza filmuletul intreg (care oricum e deja plin de mesaje subliminale si elemente de psihologie aplicata) iar apoi dupa un scurt interval de timp, revine aceeasi reclama dar mult scurtata, uneori doar fraza de final unde este repetat leit motivul reclamei.

Asocierea
De regula asocierea de imagini, creaza in subconstient sugestii puternice. De exemplu imaginea unei masini asociata cu cea a unei feline creaza sugestia de rapiditate si putere sau imaginea unui cadru medical asociata cu cea a unui aliment sau a unei bauturi, transmite in subconstinet ideea de siguranta, si asa mai departe.

Increderea
Reclamele care folosesc in spoturile lor bebelusi, catei, clovni, zane, spiridusi si alte personaje similare, vor sa transmita in realitate mesajul „acest lucru nu poate fi un pericol”, adica vor sa iti castige increderea si sa iti risipeasca teama si indoiala.

Sexualitatea
Este o tehnica foarte puternica deoarece face apel la instinctele primare, bine ancorate in subconstientul uman. Folosirea un reclame a unor tineri sexi sau prezentarea unor intalniri si imbratiseri tandre transmite in subconstinet sugestia ca produsul promovat te poate ajuta sa iti regasesti iubirea.

Reclamele TV sunt foarte scumpe, de aceea cei care le produc urmaresc sa obtina maximum de beneficii angajand profesionisti in arta manipularii pentru a-i ajuta sa isi transmita cat mai eficient mesajul. Si reusesc. Oamenii sunt tentati sa cumpere un produs despre care au vazut la TV decat unul pe care il vad pentru prima data pe rafturi.

Mesajele lasate de reclame in subconstientul nostru rasar si cresc in timp, iar roadele lor se vad la multa vreme dupa ce am vizionat reclama respectiva, de aceea 99% dintre cumparatori nu isi dau seama niciodata ca au fost manipulati si ca au luat deciziile la sugestiile altora (in speta a producatorilor de reclame).

Puteti constata singur acest fenomen daca renuntati sa va mai uitati la TV o perioada si urmariti cu atentie comportamentul celorlalti care continua sa priveasca seara de seara.

Mai multe despre arta manipularii, spalarea creierului si tehnici de hipnoza in masa, gasiti pe AflaSecrete.ro.

Alegeti cu atentie ce priviti pentru orice informatie, oricat de neinsemnata pare la prima vedere, va poate influenta si desigur, cei care vi le livreaza isi urmaresc in primul rand interesul personal, nu pe al dvstra.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.