Unde ai vrea sa fii?

Cand eram mici eram intrebati ce vrem sa fim cand vom creste mari. Va mai puneti aceasta intrebare? Ce asteptari aveti de la viitor si unde va vedeti peste….10 ani sa zicem? Uneori ne gandim unde suntem acum si unde am vrea sa ajungem in viitor, cum am ajuns unde suntem si eventual ce ar trebui sa schimbam pentru a ajunge acolo unde ne dorim (in caz ca suntem nemultumiti de situatia actuala, desigur).

Daca sunteti printre cei care cred ca merita mai mult decat ce au realizat pana acum, atunci raspundeti sincer la intrebarile de mai jos, raspunsurile personale va pot ajuta sa gasiti drumul mult visat:

Cum ai descrie viata pe care o ai acum? Esti implinit(a), fericit(a) sau multumit(a) cu viata ta, cu situatia actuala in care te afli?

Raspunde-ti sincer, pentru tine, la aceasta intrebare. Daca te simti implinit si multumit cu actuala situatia atunci intreaba-te serios de ce ai avea cu adevarat nevoie de o schimbare.

Ce aspect iti ofera cea mai mare satisfactie? Familia? Locul de Munca? Un hobby?

Care este pilonul central in jurul caruia se invarte existenta ta actuala? Care este acel lucru pe care nu ai vrea sa-l schimbi nici in ruptul capului? Cu totii vrem sa includem in planurile de viitor lucrurile la care tinem cel mai mult. Gaseste-l pe al tau.

Ce inovatie ti-ar dori sa apara in viitor in viata ta? Poate un nou domiciliu? O noua relatie? O alta rutina zilnica?

Acesta intrebare poate fi inspaimantatoare pentru ca in general lucrurile noi sunt pline de surprize si nu stim din start daca vor fi surprize placute sau neplacute. Mereu exista un risc atunci cand vorbim de o inovatie sau de o schimbare in viata noastra. Odata ce ai identificat acel lucru pe care il doresti sa apara in viata ta, il poti include in planurile tale de viitor.

Ce pasi ar trebui urmati pentru a realiza schimbarile pe care ti le doresti?

Raspunsul la aceasta intrebare s-ar putea sa se lase asteptat. S-ar putea sa nu stii imediat care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmezi insa odata ce realizezi unde te afli in prezent si stii ce vrei de la viitor, jumatate din drum este deja facut.

Care sunt piedicile care te tin pe loc?

De multe ori nu admitem dar se intampla adesea ca propria noastra atitudine, propriile temeri si obiceiuri proaste sa fie cauzele pentru care batem pasul pe loc si nu ajungem acolo unde ne dorim.

Odata ce ne raspundem singuri (si sincer) la aceste intrebari vom avea o perspectiva de ansamblu, vom putea sa ne vedem din afara, sa observam unde ne aflam in prezent, de ce ne-am impotmolit, unde am dori sa fim si, eventual, care sunt pasi pe care ii putem urma pentru a ajunge acolo unde ne dorim.

Intrebarile de mai sus sunt doar niste indicii, niste puncte de plecare, pentru ca problema schimbarii este foarte subiectiva, difera de la individ la individ iar situatiile sunt infinit de variate. In multe cazuri nici macar nu este nevoie de schimbare iar in toate celelalte schimbarea depinde exclusiv de vointa individuala, psihologul sau un alt indrumator poate doar sa te ghideze insa nu poate face nimic fara vointa celui care crede ca doreste sa schimbe ceva in viata sa.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.