Cum imbunatateste Renault rentabilitatea masinii electrice

Renault intentioneaza sa isi produca bateriile in Europa, continent cunoscut pentru faptul ca este mai “verde”, mai ecologic cu alte cuvinte.
Pe data de 8 iulie, Renault declara ca vrea sa investeasca 10 miliarde de euro in masina electrica, in urmatorii cinci ani. Cam putin, daca este sa comparam suma cu suma de 73 de miliarde de euro propusa de grupul Volkswagen. Insa, pentru un constructor care a avut parte de un an de pierderi istorice, de numai putin 8 miliarde de euro, efortul este considerabil.

Concret, despre ce este vorba?

Piata financiara nu a fost insa impresionata de aceste cifre: in ziua in care a fost facut acest anunt, actiunile sale inregistrau una din cele mai scazute cifre de anul acesta. Ca si cum investitorii nu si-ar da seama de latura disperata a acestei situatii. Sentinta este extrem de severa. Pietele ii reproseaza producatorului Renault ca s-a lasat depasit de rivalii sai.

Directorul general Renault a prezentat la inceputul anului un plan strategic care a fost botezat Renaulution, plan conform caruia Renault va atinge o marja operationala de aproximativ 3% pana in anul 2023 ca in 2025 sa ajunga la o marja operationala de minim 5%.

In comparative cu anul 2019, Renault beneficiaza de o marja operationala de 4,8% insa acest lucru a fost inainte ca Renault sa aiba parte de pierderi record odata cu debutul pandemiei cu coronavirus. Renault a dat precizari conform carora Luca de Meo lucreaza intens la un plan de transformare al companiei, plan care se va concentra asupra profitului, nu asupra vanzarilor mari, cum era pana nu demult.

In prezent, are aproximativ 18.000 de angajati, un numar de 40 de fabrici si 12.700 de puncte de vanzare in lumea intreaga. Dacia a fost preluata de grupul Renault in anul 1999 si a fost relansata incepand cu 2004 cu ajutorul modelului Logan.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.