Olanda este marea castigatoare in urma Brexitului

Olanda este marea castigatoare in urma Brexitului. Companiile apar in zona ca ciupercile dupa ploaie. De la referendumul Brexitului care a debutat in 2016, zeci de companii (nu doar britanice ci si americane sau asiatice) au parasit Regatul Unit pentru a se instala in Olanda. Si, conform Agentiei Guvernamentale pentru Investitii Straine (NFIA) acesta este doar inceputul.

Incertitudini persistente cu privire la conditiile comerciale post-Brexit au determinat numai putin de 78 de companii internationale sa se instaleze in Olanda in 2020 conform unui anunt facut de Agentia Guvernamentala pentru Investitii Straine (NFIA). Per ansamblu, numarul companiilor care au ales sa se mute in Olanda a scazut totusi anul trecut in raport cu anul 2019 din cauza pandemiei cu coronavirus, a declarat NFIA intr-un comunicat.

Incertitudini comerciale durabile

Chiar daca Regatul Unit si Uniunea Europeana au reusit sa cada la un acord in decembrie anul trecut cu privire la viitoarele legaturi comerciale, incertitudinea din ultimii ani este departe de a fi disparut. Chiar si acum cand un acord a fost incheiat in cele din urma, Olanda ramane populara in randul societatilor.

Conform NIA, numeroase companii din Regatul Unit cunosc actualmente numeroase probleme datorate noilor proceduri administrative. In total, 18 companii s-au mutat in Olanda de la debutul referendumului cu privire la Brexit ce a debutat in 2016.

Nu este vorba doar de companii britanice ci si companii asiatice sau americane care si-au regandit structura europeana. Printre cele 78 de companii care s-au instalat anul trecut, figureaza in special Commonwealth Bank of Australia, principala banca australiana, fabricantul de colanti Snag Tights si compania de bomboane Candy Hero. Olanda se afiseaza pentru moment cea mai mare beneficiara in urma Brexitului conform unui studiu recent efectuat de Financial Times constatand ca Bursa din Amsterdam a reusit sa o depaseasca pe cea din Londra.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.