De ce Fiat Chrysler Automobiles pierde atatia bani in Europa

Fiat Chrysler a afisat anul trecut o marja negativa de 5% in Europa. O slabiciune structurala datorata lipsei flagrante de noutati. Din lipsa de investitii.

Rezultate dezastruoase

Publicarea rezultatelor extrem de rezonabile obtinute de Stellantis (PSA si FCA), miercuri, ascunde un esec rasunator. PSA a reusit sa incheie intr-un mod onorabil anul si FCA (Fiat Chrysler Automobiles) ramane extrem de performant in America de Nord, cu 5,35 miliarde de profit operational si o marja deosebit de frumoasa, de 8,9% anul trecut (9,1% in 2019).

Insa, constructorul italo-american afiseaza un deficit enorm in Europa. FCA a afisat o pierdere de 918 milioane de euro in Europa in 2020, adica o marja negativa de 5,6%. Europa este regiunea cea mai deficitara pentru FCA, chiar daca si in Africa si Orientul Mijlociu a suferit pierderi destul de mari.

Anul trecut, marja activitatilor FCA in Asia-Pacific era negativa, de 4,9%, cea din America Latina – Fiat era destul de echilibrata de 0,1%.
Pandemia, extrem de grava in Italia, la inceput de an 2020, explica in mod evident in mare parte aceste contra-peformante europene.

Dar nu numai. In 2019, FCA afisa deja un deficit de 6 milioane in regiune (spre deosebire de 6,69 miliarde de profit in America de Nord). In 2018, zona Europa abia ajungea la o marja de 1,8% (8,6% in Europa).

Pierderi pentru majoritatea constructorilor

Toate pietele auto importante din Europa au fost afectate de pandemie, raportand scaderea vanzarilor. Showroom-urile au fost inchise din cauza restrictiilor, aceste evolutii negative fiind mai evidente in Italia decat in alte tari europene. Pandemia a avut si, din pacate continua sa aiba un impact semnificativ, un impact negativ asupra operatiunilor efectuate de FCA, conform celor mai recente declaratii facute de directorul general, Mike Manley. Insa speranta nu este pierduta, Fiat spera ca lucrurile vo reveni curand la normal in Europa.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.