Piata imobiliara aruncata in aer de guvern – a inceput programul Ultima Casă

Adio contracte stufoase si drumuri obositoare pe la banci, adio credite pe zeci de ani pentru o locuinta, in fine, adio ultima casaprobleme de orice fel. Ultima casa iti ofera o binemeritata odihna dupa o viata plina de munca si alergatura.

La urma urmei asta e casa in care se presupune ca ne petrecem cea mai mare parte a vesniciei. Din pacate insa, foarte multi dintre romani sunt evacuati din ultima locuinta dupa nici 20 de ani din cauza ca nu sunt proprietari in acte.

Situatia insa se va schimba radical in urmatorii ani, gratie unei initiative a guvernului.

Pentru ca programul Prima Casa nu s-a bucurat de succesul scontat, guvernul vrea sa vina in sprijinul pietei imobiliare si sa o revitalizeze cu un nou plan indraznet, programul Utima Casa.

Ultima Casa prevede liberalizarea pietei si sprijin financiar pentru toti romanii care doresc sa achizitioneze, sau sa-si construiasca in regie proprie, apartamente cu usa in tavan. Singura conditie e ca respectivele imobile sa se afle in cartiere rezidentiale special amenajate si sa respecte standardele sanitare in vigoare.

Spre deosebire de Prima Casa, Ultima Casa nu se desfasoara in parteneriat cu bancile ci cu casele de ajutor reciproc si agentiile de pompe funebre.

Programul se adreseaza in special pensionarilor activi si responsabili care se gandesc la viitorul lor dar si al tarii, ca dovada ca participa activ si constincios la fiecare votare, ingropand de fiecare data orice speranta pentru urmasii lor.

Pentru ca ei sunt cea mai neglijata categorie si nimeni nu se ocupa de nevoile lor, guvernul vine sa le dea o mana de ajutor care sa nu mai poata fi catalogata drept pomana.

In ceea ce priveste reactiile dezvoltatorilor imobiliari parerile sunt impartite, in timp ce unii saluta decizia executivului, altii se plang ca le vor muri afacerile cu locuri de veci.

Autoritatile promit ca in scurt timp vor veni si cu programe de izolare termica, cablu si gaze, desi beneficiarii sunt sceptici si se plang ca nu vor mai trai sa le vada terminate si pe acestea.

 

Salvează

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.