A inceput Regionalizarea! Presedintii de consilii judetene vor fi inlocuiti de bulibaşă

Premierul arunca bomba: dispar judetele si apar bulibășiile, practic fostii presedinti de consilii judetene vor fi inlocuiti din toamna de bulibașă care va fi consiliat de membrii alesi ai staborului local.

Regulile de functionare a unei bulibasii sunt foarte clare: deciziile se iau doar in cadrul staborului sau in afara lui, bulibasiebulibasa fiind o functie atat ereditara cat si rezultata in urma alegerilor locale.

In fine, un stabor local poate avea maxim 2 membri sau 6.

Noua formula de organizare administrativa a Romaniei vine sa armonizeze cadrul legal cu realitatile din teren, avand in vedere faptul ca in multe regiuni natiunea conlocuitoare a devenit deja natiune inlocuitoare.

In plus, se va reduce astfel birocratia, dispar cozile din primarii si plimbatul hartiilor.

Schimbarile nu sunt bruste si nici macar nu vor afecta mersul actual al lucrurilor ci vor fi mai mult o oficializare a unei stari de fapt existente. Regionalizarea va fi in sprijinul cetateanului care deja de ani de zile e obisnuit cu bulibasala din administratia locala.

A precizat Dacian Ciolos.

In cazul Bucurestiului se va pastra actuala structura care insa va fi dublata de cate o bulibasie de sector si una generala.

In anumite localitati bulibasii vor fi condusi ierarhic de printi, voievozi si chiar regi, pentru o mai mare eficienta a actului administrativ.

 

Salvează

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.