Jobul ideal?

Ce poate fi mai perfect decat sa lucrezi de acasa si sa nu faci altceva decat ceea ce ai face oricum si fara bani?

Cum ar fi de exemplu sa fii platit cu mii de euro pe luna doar ca sa mananci, sa fii filmat in timp ce mananci si sa porti mici discutii cu cei care se uita la tine cand mananci? Probabil ca ar fi ideal :).

Ei bine, astfel de joburi exista si iata cat de bine sunt platite:

Park Seo-yeon, o coreeanca de 34 de ani este platita cu 9 000 de dolari pe luna pentru, atentie, a fi filmata in timp ce ia cina, imaginile fiind transmise live pe internet.

Este tot un soi de videochat dar fara nicio conotatie sexuala (cel putin nu pentru o persoana normala la cap).

Banii sunt platiti de cei care o vizioneaza si vor sa ii transmita mesaje prin intermediul unor balonase virtuale, fiecare astfel de mesaj fiind taxat cu o anumita suma de bani.

Park Seo-yeon muncea inainte intr-o firma de consultanta, insa acum a renuntat la acea slujba pentru a se dedica full time acestui job la domiciliu care ii aduce in jur de 9 000 de dolari in fiecare luna.

Show-ul dureaza 3 ore, timp in care coreeanca manca incet si rar dintr-o multime de farfurii, cu tot atatea feluri de mancare.

De ce are atata succes?

Pe scurt, pentru ca mintea umana este un taram al misterelor si al ciudateniilor.

Oricat de sinistru ar suna pentru noi, exista oameni innebuniti dupa acest show si o numesc pe protagonista  Park Seo-yeon, „Diva”.

Show-ul este urmarit in special de femei care sunt la dieta si care spun ca se satura cand o vad pe Park mancand, altele care dimpotriva, nu pot tine o dieta si se bucura ca exista cineva care mananca mai mult decat ele si, in fine, sunt altii care o urmaresc pentru ca se simt singuri si atunci cand o vad la masa, declara ca au impresia ca este invitata lor.

In Coreea de Sud sunt din ce in ce mai multe persoane care din diverse motive nu isi pot intemeia o familie si locuiesc singure (conforum unei statistici, aproape 1 din 3 coreeni adulti este in aceasta situatie) si atunci locul unei vieti sociale normale este luat de astfel de surogate oferite de lumea virtuala a videochat-ului.

Si astfel, manifestarile patologice ale celor care s-au izolat intr-o lume virtuala, genereaza noi afaceri de milioane de dolari, pentru aceia care au stiut sa exploateze aceste ciudate si noi fenomene sociale, de neconceput pana acum un deceniu.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.