Puterea cuvintelor

Puterea cuvintelor ramane aproape neobservata de vasta majoritate a populatiei dar cei care o constientizeaza si o pot folosi, detin o parghie formidabila.

Cuvintele pot sa ucida dar pot sa si construiasca, nimic din ceea ce vedem in jurul nostru nu ar fi fost posibil fara puterea pe care o au cuvintele.

La inceput era Cuvantul, este una dintre cele mai cunoscute expersii din Biblie dar de cate ori ati reflectat putin asupra ei sa vedeti cat adevar contine?

Ganditi-va ca tot ceea ce va inconjoara a fost la inceput la stadiul de cuvant, rostit de cineva sau in mintea cuiva, inainte de a fi transpus in realitate, inclusiv computerul de la care cititi acum sau site-ul pe care navigati, masina pe care o conduceti, etc.

Omul este facut in asa fel incat poate fi programat asemenea unui computer, softurile dupa care functionam sunt mesajele iar principala forma sub care primim aceste mesaje sunt cuvintele.

Mesajele acestea sub forma cuvintelor ne sunt livrate de altii sau ni le livram singuri si ne auto-programam astfel subconstientul.

Daca inca nu sunteti convins(a) de puterea pe care o au cuvintele asupra oamenilor, ganditi-va de cate ori nu ati fost impresionat(a) de o carte, un film sau o poezie, ganditi-va cum cuvintele unor lideri carismatici precum Lenin sau Hitler au dus indirect la moartea a milioane de oameni, uneori chiar si dupa ce aceia care le-au rostit prima data murisera de mult.

Sau ganditi-va la puterea cuvintelor in procesul de hipnoza. Cum simple cuvinte provoaca modificari majore de comportament.

Ei bine, la fel se intampla si in viata de zi cu zi chiar daca de cele mai multe ori nu ne dam seama. De ce credeti ca a aparut zicala „vorba dulce, mult aduce”?

Nimic mai adevarat…

Va mai aduceti aminte in scoala primara cum ni se vorbea despre imbogatirea vocabularului, despre cuvintele noi pe care trebuia sa le cautam in dictionar si sa ni le insusim?

Fiecare profesiei are proprii termeni si iti poti da seama despre meseria si personalitatea cuiva doar dupa cuvintele pe care le foloseste.

De fapt cred ca oricine are putina experienta de viata a observat ca oamenii simpli au un vocabular la fel de simplu, oamenii rai au un vocabular pe masura, cei fara capacitati intelectuale au unul redus, in schimb oamenii de succes sau cu calitati morale deosebite, au un vocabular elevat, bogat, placut.

Daca exista o legatura atat de stransa intre vocabular si succes (profesional, social, material, personal, etc.), de ce schimbarea vocabularului nu ar putea insemna si schimbarea „norocului”?

Cuvintele nerostite

Cele mai importante cuvinte sunt cele pe care ni le spunem singuri, in gand, noi, noua insine. Acestea sunt cele mai puternice pentru ca in jurul lor ne construim viata si o avem asa cum o construim.

Unii spun ca suntem ceea ce mancam, o fi si asta adevarat dar cel mai mult suntem ceea ce gandim.

Daca toata ziua ne programam (fara sa stim, fara sa vrem) spre esec, daca folosim cuvinte ca „imposibil, nu pot, nu are rost, etc.”, in final vom obtine realitatea pe care o cream astfel.

In schimb oamenii de succes folosesc cu totul alte cuvinte ca „voi face, caut, pot etc.”.

Este valabil in orice domeniu, de la afaceri pana la relatiile de familie.

De ce functioneaza?

Cuvintele contin mesaje incifrate iar mesajele programeaza subconstientul intr-o anumita directie. Schimband cuvintele schimbam mesajul si ne programam subconstientul in directia dorita.

Prin urmare conteaza foarte mult vocabularul pe care il folosim atunci cand vorbim cu noi insine dar si cu cei din jurul nostru iar daca dorim sa ne schimbam in bine viata, primul pas trebuie sa fie schimbarea vocabularului.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.