Sanatate intestinala: Iata care sunt cele mai nocive 3 alimente de la micul dejun, potrivit unui nutritionist
Rezumat:
Sanatatea ta intestinala iti joaca feste? Pentru a o mentine, este important sa mananci sanatos, mai ales la micul dejun. Un nutritionist american a dezvaluit care sunt cele mai nocive trei alimente de la micul dejun pentru sanatatea intestinala.
In cautarea nesfarsita a unei sanatati intestinale optime, alegerea micului dejun este de o importanta cruciala. Micul dejun este considerat a fi cea mai importanta masa a zilei, ajutand la stimularea metabolismului si la furnizarea energiei necesare pentru activitatile zilnice. Intr-un interviu acordat Shefinds, nutritionistul american Abby Grimm vorbeste despre cele trei alimente pe care trebuie sa le evitati la micul dejun pentru a-ti proteja microbiota intestinala.
Micul dejun: ce alimente trebuie evitate pentru a proteja sanatatea intestinala?
Nutritionistul a facut o lista cu alimentele care pot face ravagii asupra sanatatii intestinale, dar care sunt considerate favorite la micul dejun. Iata care sunt acestea:
Produse de patiserie
Obisnuiesti sa mananci un produs de patiserie la micul dejun? Gogosi, produse de patiserie, briose – toate aceste produse de patiserie sunt facute din faina alba rafinata si zahar. De asemenea, sunt sarace in fibre, care sunt esentiale pentru mentinerea unei bune sanatati intestinale. De fapt, potrivit nutritionistului, „aceste tipuri de produse de patiserie nu promoveaza niveluri sanatoase de bacterii intestinale si pot chiar incuraja proliferarea bacteriilor rele, cum ar fi candida albicans si citrobacter”.
Mai mult, adauga ea, „aceste produse de patiserie pentru micul dejun au un impact negativ asupra gestionarii greutatii, deoarece continutul lor ridicat de zahar poate duce la cresterea nivelului de insulina din organism”. Potrivit acesteia, nivelurile ridicate de insulina pot duce la o acumulare de grasime in tesuturi, ceea ce face ca pierderea in greutate sa fie extrem de dificila. Asadar, de dragul sanatatii tale intestinale, cel mai bine este sa eviti produsele de patiserie la micul dejun.
Sunca si carnati
Potrivit nutritionistului Abby Grimm, ar trebui evitate carnurile foarte procesate, cum ar fi sunca si carnatii, care sunt uneori consumate la micul dejun. Aceste tipuri de carne sunt, in general, foarte procesate si contin niveluri ridicate de grasimi saturate si aditivi. Ca urmare, consumul regulat al acestor produse procesate a fost asociat cu un risc crescut de inflamatie intestinala, perturband echilibrul microbiomului.
Dupa cum explica expertul in nutritie, „consumul de prea multa carne procesata poate duce la modificari nefavorabile ale microbiomului, cum ar fi proliferarea bacteriilor patogene si o scadere a bacteriilor sanatoase”. Potrivit nutritionistului, pentru o buna sanatate intestinala, cel mai bine este sa consumati proteine animale organice, crescute la pasune.
Cerealele care contin indulcitori artificiali
Sunteti una dintre acele persoane care nu-si pot imagina un mic dejun bun fara cereale? Cerealele pot avea un gust grozav, dar compozitia lor nu este foarte buna pentru sanatate, potrivit expertului. De fapt, majoritatea cerealelor contin indulcitori artificiali, adaugati adesea pentru a spori gustul, dar care perturba echilibrul bacteriilor intestinale. „Nu numai ca cerealele sunt adesea sarace in fibre si nutrienti, dar contin adesea zahar si indulcitori artificiali, precum si alcooli de zahar, cum ar fi eritritolul, care pot perturba intestinul”, explica expertul. Alcoolii de zahar atrag apa in sistemul digestiv, provocand simptome adverse precum balonare, diaree, gaze si crampe la stomac”, adauga dna Grimm.
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.