Pui ingalbeniti artificial, ca sa para pasari de curte

In urma declaratiilor mediatizate privind carnea de pui crescut cu porumb, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a initiat controale la toti producatorii care ofera acest tip de carne, respectiv cea denumita „carne de pui galben” sau ” pui crescut cu porumb”. Verificarile au relevat cateva nereguli la un numar restrans de producatori, produsele lor fiind momentan considerate neconforme si supuse unei analize detaliate, inclusiv a retetelor de furaje utilizate.

Simultan, in cadrul acestor controale, s-au recoltat si probe de la categoria de carne de pui, pentru a stabili gradul de conformitate cu standardele si legislatia in vigoare. Astfel, s-au luat toate masurile necesare pentru a mentine un nivel inalt de protectie a consumatorilor. Intr-o postare pe Facebook, Horia Constantinescu, presedinte ANPC, scrie:  “Exista o vorba care spune ca umbli cu cioara vopsita. Dar iata ca varianta moderna se refera la puiul de gaina vopsit. Exista operatori economici care isi vopsesc aceste produse pentru a ne induce in eroare.”

Potrivit lui Horia Constantinescu, unii dintre pui sunt vopsiti prin hranire, pentru ca vopseaua sa patrunda in tesut si sa nu poata fi spalata. De asemenea, si ouale capata alta culoare, odata ce, in hrana pasarilor, sunt amestecati “coloranti”.

“Acum este forfota mare in randurile celor care ar fi trebuit sa atraga atentia asupra acestui fenomen.  Din nou, se cauta argumente disperate pentru a arata ca autoritatea noastra nu ar avea ce sa caute pe intreg traseul puilor vopsiti. Daca adaugam si ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de catre colegii nostri, in conditiile in care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui sa existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine si un pericol pentru sanatatea noastra. Ne confruntam cu un atentat serios la siguranta fiecaruia dintre noi: pui ingalbeniti pentru a parea mai buni, impanati cu tulpini de salmonela periculoase” – afirma  Horia Constantinescu.

MM

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.