Secretele Apei

Apa este un element esential pentru viata oricarui organism, fie ca vorbim de plante sau animale. In corpul uman procentul de apa variaza de la 75% (in cazul bebelusilor) pana la 60% si 55% in cazul adultilor (60% barbatii, 55% femeile). Insa dincolo de aceste statistici apa ascunde o multime de secrete pe care abia in zilele noastre oamenii de stiinta incep sa le descifreze.

De exemplu stiati ca nu exista 2 fulgi de zapada identici? Desi sunt formati in aceleasi conditii fulgii de zapada difera mult in ceea ce priveste forma si greutatea.

Miscarea fizica a stropilor de apa in cadere contine de asemeni o multime de ciudatenii, desi nu se poate vedea cu ochiul liber, un strop de apa atunci cand cade tot in apa executa o multime de miscari: intai se scufunda, pierde jumatate din volum, iarasi sare inapoi, din nou se scufunda si iese injumatatit si repeta aceasta miscare de catea ori inainte de a se topi in masa de apa.

Insa cea mai spectaculoasa descoperire de pana acum este aceea ca apa inmagazineaza informatie si se comporta ca o fiinta vie in anumite aspecte.

Muzica, substantele si alti factori externi isi lasa amprenta energetica asupra moleculelor de apa, amprenta pe care apa o pastreaza si dupa tratare sau purificare transmitandu-se astfel organismelor care consuma acea apa. Aceasta inseamna ca apa inmagazineaza informatie si putem vorbi chiar de o „memorie a apei”.

In aceste conditii parca nu mai par atat de imposibile cuvintele din Biblie care spun ca la sfarsitul lumii faptele tuturor vor fi cunoscute. Probabil in viitor se va putea „citi” memoria moleculelor de apa si calatoriile in timp nu vor mai fi atat de neimaginat.Desigur suntem doar pe taramul speculatiei insa faptul ca tot ceea ce se intampla pe aceasta planeta (formata in proportie de 70% din apa) lasa o urma undeva in structura moleculara a apei, e absolut incredibil.

Dincolo de aceste proprietati mai putin cunoscute publicului larg, apa joaca un rol fundamental in sanatatea noastra a tuturor. Apa elimina toxinele din organism, mentine tenul neted si incetineste procesul de imbatranire. Nu intamplator medicii recomanda ca fiecare persoana sa consume cel putin 2 l de apa pe zi.

Pe scurt putem spune ca apa este sinonima cu viata si chimia vietii este in realitate chimia apei.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.