Sfaturi de reparare a cutiei de viteze pentru camioane

sfaturi-de-reparare-a-cutiei-de-viteze-pentru-camioaneReparatia cutiei de viteze in cazul camioanelor poate da batai de cap oricarei firme. Datorita dimensiunii cutiei, aceasta necesita procedee si unelte specializate.

In cazul reparatiei cutiei de viteze, putem opta atat pentru firme specializate cat si pentru liber profesionisti. Bineinteles ca pretul reparatiei difera la fiecare dar trebuie sa intelegem ca nu pretul ar trebui sa fie argumentul cel mai important in alegerea unui service.

Auzim de multe ori obiectia: De ce o firma lucreaza mai scump decat meseriasul care de ani de zile repara aceleasi tipuri de cutii? Oare el nu este profesionist? Care este diferenta dintre un asa-zis liber profesionist si o firma specializata?

Nu prea se poate raspunde la aceasta intrebare in doua cuvinte, in primul rand trebuie sa intelegem mai in profunzime munca pe care o face fiecare.

Tehnologia de reparare

Trebuie sa recunoastem ca reparatia cutiilor de viteze la masinile mici difera substantial de cea de la camioane. Cutia de la camion nu poate fi reparata pe o masa, cu cateva chei si o surubelnita.

Incepand de la manevrarea cutiei care are o greutate considerabila, pana la tehnologia de reparare, totul este diferit. Este nevoie de diverse unelte, prese hidraulice cu care pinioanele se preseaza pe ax sau cu care se scot cele vechi.

Nu toate firmele de service camioane sau liber profesionisti au aceste dotari si daca nu se specializeaza in aceasta directie, probabil nici nu merita in cazul lor sa investeasca in aceste dotari.

Firma de reparatii cutii de viteze camioane Raropem Ro respecta tehnologia de montare a pieselor de schimb. Investeste anual sume substantiale in unelte si pregatiri profesionale ca sa poata oferi cele mai bune servicii de reparare a cutiilor de viteze pentru camioane.

Respecta tehnologia corecta a reparatiei

Cine cunoaste procedeul, stie si faptul ca tehnologia este facuta in asa fel incat in cazul unor defectiuni la un pinion acesta sa poata fi schimbat cu altul fara sa fie nevoie sa se schimbe tot axul.

Montarea gresita a pinioanelor poate sa duca la uzura mai mare si la defectiuni rapide, ceea ce nu este tocmai placut. Chiar daca nu socotim neaparat pretul manoperei, piesele de schimb pot fi foarte costisitoare.

In lipsa unor unelte speciale, sunt unii care incearca alte procedee ce pot avea consecinte grave. De exemplu pot sa duca la imposibilitatea de a scoate pinioanele de pe ax fara ca acestea sa se deterioreze.

In acest caz pinioanele nu mai pot fi scoase decat cu flexul si astfel este posibil sa se ajunga la aruncarea axului deteriorat cu toate pinioanele de pe acesta.

Calitatea pieselor de schimb

In mod cert, cand auzim ca cineva lucreaza ieftin, prima intrebare pe care ne-o punem e: Care sunt costurile pieselor de schimb? Daca si acestea sunt mici, poate ar trebui sa fim putin ingrijorati.

Piesele de schimb de calitate costa, chiar daca e vorba de pinioane. Nu conteaza ca un pinion de calitate are luciul mai bun decat cel ieftin, ci duritatea materialului din care acesta este facut, va face diferenta.

In timpul lucrului, pinionul este supus unor tensiuni si frictiuni care duc la incalzirea acestuia si la uzura lui in timp. Cu cat materialul este mai slab din punct de vedere calitativ, cu atat o sa reziste mai putin in mecanism.

Chiar daca pinioanele sunt adancite intr-o baie de ulei, pentru reducerea temperaturii si a frictiunii, totusi acest ulei protejeaza doar pana la o anumita limita. Cand calitatea piesei este slaba, defectiunea poate aparea foarte rapid.

Defectiunile pot fi multiple, de la uzura dintilor pana la ruperea acestora in bucati cauzand probleme si altor piese din mecanism.

Investind in piese de calitate iti asiguri functionarea corecta a cutiei de viteze pentru mult timp dupa reparatie.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.