Renault: iata de ce pretul masinilor va creste

Presedintele PDG este formal, pretul masinilor va continua sa creasca timp de mai multe luni….

Despre ce este vorba?

De mai multe luni deja, odata cu instaurarea pandemiei, constructorii de masini au tot mai multe dificultati. Si nu numai constructorii de masini ci si cei din industria de gaming.

Datorita faptului ca vehiculele noastre moderne sunt dotate cu o multime de componente electronice, deficitul de semiconductori pentru industria auto impiedica constructorii de automobile sa functioneze in regim complet. Consecinta indirecta a acestei situatii este anularea Salonului Automobil de la Geneva din 2022, care cel mai probabil pana in 2023 nu are nicio sansa sa fie organizat. Un deficit care se va traduce in egala masura si prin cresterea unor preturi.

Cel putin acestea sunt declaratiile facute de directorul Renault, Luca de Meo, pentru revista Expansion. Raritatea componentelor a facut ca pretul sa explodeze, o crestere care se va repercuta direct asupra pretului de vanzare a masinilor. Conform directorului Renault, preturile urmeaza sa creasca in continuu in urmatoarele 10 luni, adica pana in vara urmatoare, insa acesta nu da cifre concrete pentru moment.

De mentionat este faptul ca unii constructori de masini, pentru a lupta cu acest deficit, au incercat sa isi revizuiasca productia de baza. In cazul Renault, unele modele sunt de acum inainte livrate fara unele echipamente cum ar fi oglinzile retrovizoare electrice. In ceea ce priveste cresterea preturilor, este interesant de constatat faptul ca modelul Clio, al carui model din gama entry era afisat la un pret de 14 100 de euro la inceputul verii 2019, azi are un pret de 18 100 de euro. De altfel, cosntructorul a renuntat la gama Life pentru a propune gama Zen, in locul modelului din gama entry.

Obiectivul Uniunii Euroene este acela de a se elibera in mare parte de dependenta asiatica, astfel incat sa poata sa produca un procent de 20% din productia mondiala pana in anul…2030.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.