Transportul animalelor de companie – ce trebuie sa stie iubitorii de animale!

Cu siguranta va mai amintiti din copilarie de schita Bubico a lui I.L.Caragiale si de ispravile tragi-comice ale personajelor de acolo.

animale transportPe atunci transportul animalelor de companie era inca departe de a fi reglementat, insa pe masura ce situatiile de genul celei descrise in schita amintita au devenit tot mai frecvente (din cauza faptului ca transporturile s-au dezvoltat foarte mult), au aparut si reglementarile, tot mai stufoase, in materie.

La ora actuala exista site-uri specializate care prezinta ofertele unor firme de transport ce ofera astfel de servicii (pentru a vedea cum arata un astfel de site puteti arunca o privire pe www.transport-caini.ro), pentru ca, e de la sine inteles, animalele nu pot fi transportate oricum.

Motivele sunt evidente!

In primul rand animalele pot fi deranjante pentru pasagerii umani sau cel putin pentru unii dintre ei. Imaginati-va un autocar plin, noaptea tarziu, cu calatori care motaie obositi, cand deodata un caine incepe sa latre insistent.

In al doilea rand, animalele transportate in conditii improprii pot avea de suferit.

Din acest motiv, normele europene prevad anumite conditii de transport pentru necuvantatoare, atat pentru cele de companie, cat si cu privire la cele pentru sacrificare. Aceste conditii se refera in special la custile adaptate pentru nevoile fiecarei specii, la temperatura pe care vor trebui sa o suporte pe timpul transportului si la asigurarea hranei si a apei pe perioada calatoriei.

Desi majoritatea dintre noi nu ne dam seama, pentru un caine e stresant sa se afle in mijlocul unor oameni necunoscuti, sa suporte zgomote, mirosuri si medii cu care nu este obisnuit.

Un alt factor de stres il reprezinta transportul impreuna al unor specii care in mod natural nu sunt compatibile.

Tocmai de aceea, tot mai multe companii de transport permit accesul „la bord” al animalelor de companie doar in anumite conditii sau nu il permit deloc.

Din fericire, asa cum spuneam si mai sus, exista firme care ofera servicii specializate. Le puteti gasi foarte usor pe Google daca efectuati o cautare dupa termeni cheie specifici, de genul, Firma de transport caini si pisici Austria.

Dincolo de acest aspect, mai trebuie avut in vedere si faptul ca anumite tari impun conditii speciale pentru trecerea granitei cu animale de companie.

Astfel, pentru a intra cu animalul de companie in anumite tari, este obligatoriu ca acesta sa aiba analizele la zi si un document care sa dovedeasca asta. In altele animalele trebuie sa fie microcipate si sa detina un document special de calatorie si asa mai departe.

Chiar si pentru transportul intern al prietenilor necuvantatori, exista anumite reguli. De exemplu, din 2016, este obligatoriu ca animalele de companie sa fie transportate cu autoturismul doar in custi speciale.

Normele legislative se schimba si se completeaza periodic, motiv pentru care este indicat sa le consultati din timp, pentru orice eventualitate, inainte de a porni la un drum important, alaturi de animalul de companie.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.