Sfaturi pentru alegerea unui aparat de refrigerat

A sosit vremea sa iti schimbi combina frigorifica, sau frigiderul, dar nu mai sti de unde sa incepi cautarile, sau nu sti daca sa alegi intre frigider si combina frigorifica? Ei bine, o sa incerc sa te ajut oferindu-ti cateva sfaturi.

Inainte de troate ar trebui sa sti: un frigider are un volum util mai mic decat o combina frigorifica, dar este mai ieftin. aparat refrigeratO combina frigorifica poate sa pastreze mai multe alimente insa are un pret mai ridicat.

1. Sa aleg frigider, sau combina frigorifica?

Cred ca acesta ar fi punctul de plecare pentru cautarile tale. Daca ai nevoie de un spatiu mai mare atunci ai nevoie de o combina frigorifica. Daca familia ta are un numar mai mic de persoane, atunci frigiderul va fi de ajuns.

Combina frigorifica este pentru tine daca: traiesti mai departe de un magazin alimentar si nu doresti sa faci zilnic vizite, pentru a cumpara cate ceva; daca ai copii mici si vrei sa ai tot timpul la dispozitie fructe si legume; daca ai nevoie de un congelator mai mare.

Frigiderul este pentru tine daca: nu vrei sa investeti prea multi bani intr-un aparat de refrigerat; doresti un consum mai mic de curent; stai aproape de un magazin alimentar; nu ai nevoie de prea mult spatiu de depozitare pentru alimente.

Conteaza dimensiunea aparatului?

Spatiul unde va fi pozitionat frigiderul, sau combina frigorifica, decide si modelul pe care il vei cumpara. Totusi, nu trebui sa iti faci griji. Exista foarte multe variante disponibile, cu diverse dimensiuni, asa ca gasirea unui model care sa se potriveasca perfect cu necesitatile tale nu va fi o problema.

Ceea ce va decide irevocabil dimensiunea aparatului este bugetul de care dispui, numarul de persoane pe care il are familia ta si preferintele culinare.

Tehnologia de racire

Clasic. Este cea mai ieftina varianta. Decongelarea congelatorului se face manual, iar pe partea de frigider se face automat. Nu este dificil de folosit, insa decongelarea congelatorului este destul de incomoda. Probabil ca ti-ai ajutat (sau cel putin vazut) parintii sa faca aceasta operatiune cel putin o data in viata. Sti ca ai nevoie de carpe, apa calda, rabdare si mult timp ca sa dezgheti congelatorul. Si, va trebui sa faci decongelarea macar de doua ori pe an.

No Frost – congelatorul. Racirea este realizata cu ajutorul aerului, eliminandu-se umiditatea excesiva. Avantajele principale sunt: racirea se face mai repede; nu mai esti nevoit sa faci decongelarea.

Full No Frost. Dupa cum probabil banuiesti congelarea/racirea pe frigider si congelator este realizata prin intermediul aerului rece. Dezavantaje: este posibil sa deshidrateze alimentele deoarece sunt foarte eficiente in a reduce umezeala excesiva; costa mai mult; aerul rece este plimbat intre congelator si frigider, asa ca este posibil sa se raspandeasca mirosurile intre compartimente.

Functiile pe care sa le aiba

Pentru unii conteaza mai mult, pentru altii mai putin. Unii au multe functii si nu le folosesc niciodata, alti nu au deloc si si-ar dori. Functiile pe care le are un frigider sau o combina frigorifica sunt gandite sa te ajute, sa imbunatateasca experienta generala cu acel aparat.

De exemplu, functia Holiday, seteaza temperatura frigiderului la 14° C atunci cand esti in concediu pentru a economisi energie electrica. Foarte important: Sa nu lasati aliemente perisabile inauntru cat timp sunteti plecati.

Orice functie suplimentara va face ca pretul acelui aparat de refrigerare sa urce, asa ca trebuie luat in considerare si acest aspect atunci cand faceti decizia.

Pentru mai multe sfaturi si recomandari de combine frigorifice si frigidere accesati si acest articol.

Sursa: OnlineReview.ro

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.