Sfaturi utile pentru exploatarea sistemelor de supraveghere video

sistem de supraveghereSistemele de supraveghere video sunt din ce in ce mai folosite si isi gasesc utilitatea intr-o varietate mare de domenii. Acestea pot sa asigure o multime de beneficii:

  • Scaderea ratei de infractiuni;
  • Siguranta;
  • Control asupra proprietatilor.

Nu este suficienta instalarea unor sisteme de supraveghere pentru o eficienta totala. Acestea trebuie sa fie alese cu atentie si trebuie sa fie exploatate cu atentie, in asa fel incat sa nu existe niciun fel de probleme.

Sfaturi utile pentru exploatarea sistemelor de supraveghere

Camerele de supraveghere

Camerele sunt ochii sistemului si au o importanta colosala. Acestea trebuie sa fie ingrijite cu atentie pentru a fi eficiente. Printre cele mai importante sfaturi de intretinere se numara si urmatoarele:

  • Curatarea frecventa. Camerele trebuie sa fie curatate cel putin o data pe luna, mai ales daca filmeaza in exterior. Din cauza intemperiilor, acestea pot fi blocate de zapada sau pot fi obstructionate de praf si de picuri de ploaie.
  • Verificarea cablurilor. Daca sunt utilizate camere cu fir, verificarea cablurilor este obligatorie. Acestea se pot uza si pot duce la lipsa functionarii.
  • Verificarea unghiurilor de filmare. In momentul in care sunt montate, camerele de supraveghere trebuie sa acopere toate unghiurile importante, in asa fel incat sa nu existe niciun risc. Cel mai bine este sa se apeleze la un profesionist pentru instalare.

DVR

Camerele sunt ochii sistemului de supraveghere in timp ce DVR-ul este inima. Acesta trebuie sa respecte si el o serie de reguli, pentru a asigura eficienta maxima pentru numeroasele camere video de supraveghere pe care le administreaza:

  • Montarea intr-un loc greu accesibil. DVR-ul trebuie sa fie accesibil doar de catre proprietar. Daca deserveste o casa, trebuie sa fie intr-o camera din centrul casei, in care se ajunge greu.
  • Asigurarea spatiului de stocare. Un HDD suficient de incapator este obligatoriu, mai ales daca imaginile filmate au o calitate superioara.
  • Asigurarea unui spatiu online pentru stocare. O metoda excelenta pentru asigurarea imaginilor filmate este stocarea lor in cloud. Exista in ce in ce mai multe sisteme care ofera acest lucru, ceea ce asigura o siguranta maxima.

Alte componente. Sistemul de supraveghere video are o multime de componente, unele mai mici, altele mai mari, unele mai importante, altele mai putin importante. Cu timpul, aceste componente au nevoie de inlocuire. Din acest motiv, este bine sa se aleaga un magazin precum www.comod.ro de unde sa se achizitioneze frecvent componentele lipsa si sa se apeleze la o firma specializata care face verificari ocazionale.

Este foarte important ca sistemul de supraveghere video sa functioneze tot timpul, deoarece, in caz contrar, instalarea lui este cu adevarat inutila.

De asemenea, este posibil ca ocazional sa fie nevoie de upgrade, fie prin achizitia unor camere cu o imagine de calitate mai buna, fie prin cautarea unor functii mai interesante, cum ar fi detectorul audio sau e miscare. Din acest motiv, este indicata si gasirea unor bloguri din domeniu, care sa ofere mereu noutati.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.