Reducerile zilei, o oportunitate de afaceri win-win

Odata cu dezvoltarea comertului online a aparut si batalia pentru informatii: unde gasesti cele mai bune produse, unde le gasesti pe cele mai ieftine? Dar cele mai bune si ieftine in acelasi timp? Si asa mai departe.

Avalansa de informatii si de oferte poate fi coplesitoare si derutanta si tocmai din aceasta cauza a aparut nisa site-urilor cu reduceri.

reduceriVa puteti face o idee de pe Cumpar.net, un site de referinta in domeniu de pe piata autohtona.

Un astfel de site ordoneaza in functie de pret produsele diverselor magazine online, astfel incat sa ofere vizitatorilor sai sansa de a alege cel mai ieftin produs de pe piata, in raport cu ofertele existente.

Face acest lucru prin doua modalitati: fie urmareste politica de reduceri ale magazinelor virtuale, fie trateaza direct cu acestea, primind un discount pentru comenzile care vin de pe site-ul respectiv de reduceri.

Este o situatie win-win-win. Pe deoparte utilizatorul si consumatorul final are parte de un produs mai ieftin decat daca il cumpara din alta parte, retailerul genereaza vanzari iar site-ul de reduceri castiga un comision la fiecare vanzare generata sau isi monetizeaza traficul oferind servicii publicitare platite.

Adica toata lumea are de castigat.

Asta cel putin in teorie pentru ca punerea pe picioare a unui site de reduceri care sa fie si profitabil, necesita munca, rabdare si pasiune.

Alegerea produselor pe care doresti sa le evaluezi este decisiva pentru succesul afacerii tale online. Pe deoparte trebuie sa tii cont de concurenta (adica produsele prezentate de alte site-uri de reduceri), pe de alta de produsele pe care le cere piata (de exemplu daca alegi un site de reduceri la goblenuri, probabil nu vei avea niciun fel de concurenta, dar nici clienti interesati de aceste produse).

Trebuie sa ajungi la un compromis intre cele doua coordonate (concurenta si cererea pietei) iar pentru asta ai nevoie de creativitate in alegerea unei nise potrivite dar si de munca de promovare a site-ului (SEO, promovare platita si promovare prin retelele sociale) si capacitatea de a oferi vizitatorilor informatii utile in timp real (ca daca ai un site plin de reduceri expirate, lumea se prinde repede iar vizitatorii te vor parasi in scurt timp).

Si in online ca si in offline, banii vin muncind, doar ca in online costurile si riscurile sunt mai mici iar oportunitatile mai mari, in rest ambele medii au nevoie de seriozitate, munca si dorinta de a invata mereu lucruri noi.

Insa despre toate aceste aspecte ale unei afaceri online de succes am vorbit si vom mai vorbi si in alte articole de pe site-ul nostru.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.