Cum sa-ti promovezi afacerea

Promovarea afacerii este una dintre cele mai importante si mai dificile probleme de marketing pentru orice antreprenor. Fara promovare nu exista clienti, fara clienti nu exista venit iar fara venit nu exista afacere. Fie ca este vorba de afaceri online sau clasice, toate au nevoie de strategii de promovare pentru ca mesajul lor sa ajunga la nisa de piata careia i se adreseaza.

Variante de promovare sunt multe, de la reclame in mass-media pana la bannere stradale, nu despre asta vom vorbi acum ci despre o alta componenta a unei promovari de succes, textul reclamei. Dincolo de marca sau culori specifice, textul reclamei este piesa de baza a unei reclame.

Pentru o promovare de succes, textul reclamei ar trebui sa aiba urmatoarele caracteristici : sa scoata in evidenta, printr-o fraza scurta, principala calitate a produsului promovat. Toti clientii isi pun urmatoarea intrebare : „ce-mi iese mie din asta?”, prin urmare reclama ta trebuie sa le dea raspunsul. Daca mai ai spatiu suficient poti face si cateva precizari legate de ofera, cum ar fi faptul ca este limitata, ca in curand pretul va creste, sau referiri legate de garantie, etc. Atunci cand un produs este pe cale de a se epuiza sau urmeaza o crestere iminenta a pretului, impulsul de a cumpara este mai mare. Folositi-va de aceasta lege psihologica pentru a va maximiza eficienta reclamelor.

In afara de mesaj, textul unei reclame trebuie sa fie scurt, precis si sa sara repede in ochi. Boldati (adica ingrosati) titlul, scrieti cu rosu, subliniati, in fine, apelati la artificii care sa va mareasca vizibilitatea. Imaginati-va un afis plin cu bannere care seamana intre ele. Credeti ca potentialii clienti vor sta sa le citeasca pe rand? Cu siguranta nu, de aceea trebuie sa va personalizati reclamele si sa le faceti sa arate cat mai vizibil. Primul mesaj sa fie unul puternic si incitant pentru a-i capta atentia posibilului client si pentru a-l face sa citeasca mai departe.

Adresati-va pietei potrivite, scoateti in evidenta beneficiile pe care le ofera clientilor produsul dumneavoastra, oferiti garantii puternice si apelati la tehnicile psihologice pentru a va concepe textele reclamelor.

„Reclama este sufletul comertului”, nimic mai adevarat, mai ales in ziua de azi unde concurenta in materie de reclame (atat online cat si offline) este mai acerba decat oricand.

Fara o promovare puternica si adresata nisei potrivite nu veti sti niciodata care este adevaratul potential al afacerii dumneavoastra.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. danatur Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.