De ce unii oameni inca mai cred in evolutionism?

Ti s-a intamplat vreodata sa confunzi o haina din dulap sau o perdea, cu o fantoma? Daca raspunsul tau e afirmativ, inseamna ca faci parte dintre cei care cred in existenta fantomelor.

Insa cei care nu cred in fantome, nu vor confunda niciodata o haina, sau o perdea (sau altceva) cu o fantoma, ci eventual vor gasi alte explicatii pentru iluzia optica pe care au perceput-o.

Vazand asemanarea dintre om si maimuta, un evolutionist va trage concluzia ca omul a evoluat din maimuta, pe cand un creationist va contempla probabil diversitatea creatiei.

Pe scurt, vedem lumea prin prisma credintelor noastre interioare.

Acest lucru este valabil pentru oricine, inclusiv pentru evolutionisti si

creationisti.

In lumina acestui adevar simplu, putem intelege de ce unii inca mai tin cu dintii de o teorie care nu doar ca nu a fost confirmata niciodata, insa in lumina ultimelor descoperiri pare sa fie de-a dreptul infirmata.

 

Darwinismul, o ipoteza depasita

Cei pasionati de ultimele noutati stiintifice, cunosc faptul ca ipoteza (pentru ca teorie e impropriu spus) lui Darwin, enuntata acum mai bine de 100 de ani, are o multime de defecte si nu poate sta in picioare la o analiza mai atenta, mai ales in lumina ultimelor descoperiri.

Nu avem timp si spatiu sa detaliem aici toate concluziile ultimelor cercetari stiintifice, insa vom aminti doar cateva dintre ele.

Asanumitele fosile vii – pesti si alte animale considerate a fi disparute de mult si luate drept verigi intermediare intre anumite specii, dar care s-au dovedit ulterior a fi cat se poate de vii si in zilele noastre, ca specii de sine-statatoare.

Experimentul cu puii din Suedia – efectuat in 2007, a demonstrat ca organismele sunt afectate de mediul in care traiesc dar nu in sensul ca se adapteaza neaparat la el. Gainile supuse experimentului au fost derutate de schimbarea haotica a luminii, alternanta zi-noapte iar defectele pe care le-au capatat au fost transmise si puilor, chiar daca acestia din urma au crescut in conditii normale. Cu alte cuvinte nu s-au adaptat deloc noilor conditii, doar au fost afectate de ele, ori adaptarea la mediu este una din cheile de bolta ale evolutionismului. Pe de alta parte daca acest principiu ar fi functionat cu adevarat, nu ar trebui sa mai avem forme de viata inferioare intrucat toate ar fi tins sa evolueze, nu-i asa, in forme de viata superioare, mai bine adaptate. In realitate insa in aceeasi balta molustele, pestii si broastele coexista la fel de prolific.

Eva mitocondriala – Cercetarile geneticienilor moderni au confirmat stiintific un adevar pe care batranii nostri analfabeti il cunosteau din predici si il luau ca un dat firesc, anume ca toti oamenii care traiesc azi pe pamant sunt urmasii unei singure perechi primordiale. Acest adevar a fost confirmat de studiile genetice in urma cu cativa ani.

Bacteriile – Pe vremea lui Darwin nu se stia dar acum se stie ca termitele nu pot digera lemnul, dar pentru a nu muri de foame au in sistemul lor digestiv niste bacterii care digera lemnul pentru ele. Termitele nu pot exista fara acele bacterii si nici acele bacterii fara termite. Daca ar fi existat evolutie, azi nu am mai fi avut nici termite si nici bacteriile pe care acestea le poarta.

Multe specii disparute dar niciuna aparuta – De cand omenirea a inceput sa-si consemneze istoria, avem date despre o multime de specii de animale si plante disparute dar nu am fost martori la nicio aparitie de specie noua, la nicio broasca transformata in soparla sau vreo soparla transformata in pasare etc.

Si lista e lunga…

In fine, complexitatea uriasa a legilor fizice si descoperirea micro-universului la nivel de atomi, fac imposibila ideea ca totul sa fi aparut din neant, din pura intamplare (piesele unui puzzle nu se vor aranja niciodata de la sine, indiferent cate milioane de ani le-ai lasa laolalta, ori universul e mult mai complex decat un joc de puzzle).

Toate aceste concluzii au dus la dezbateri vizavi de predarea sau nu in scoli a ipotezei evolutioniste aproape in toate tarile lumii (mai putin in Cuba si Coreea de Nord) iar in unele tari ca Serbia, Polonia (unde ministrul educatiei a numit evolutionismul „una din multele minciuni”), SUA, Australia, scolile sunt lasate sa decida singure daca vor sa vorbeasca elevilor despre evolutionism sau creationism.

Si atunci de ce se incapataneaza evolutionistii sa se agate de aceasta idee?

Explicatia are a face cu credintele si sistemul de valori al evolutionistilor, mai corect spus, a unui anumit segment.

In mentalitatea lor, eliminand teoria evolutionista, rezulta ca trebuie sa dea dreptate creationismului, concept pe care insa se straduiesc sa il elimine. Constient sau subconstient, ei isi apara de fapt propriul sistem de valori, propriu lor univers interior care ar fi bulversat daca ar renunta la darwinism.

In timp ce majoritatea nu au nicio problema in a accepta ca stiinta e relativa (asa cum s-a demonstrat de nenumarate ori in istorie) si sunt dispusi sa-si revizuiasca unele cunostinte dobandite in scoala, daca acestea se dovedesc incomplete sau incorecte, exista si un nucleu dur pentru care orice argument care le zdruncina sistemul de valori e de neacceptat.

Cu alte cuvinte, ei devin infocati aparatori ai evolutionismului tocmai pentru a dovedi ca lumea nu a fost creata. Acesta fiind de multe ori unica lor motivatie si totodata unicul argument cu care isi hranesc ego-ul.

Astfel, din autoproclamati adepti ai stiintei pure, o parte dintre evolutionisti se dovedesc in realitate a fi adevarati fanatici pseudo-religiosi, evolutionismul substituindu-se de multe ori unei credinte religioase ca un soi de surogat.

De cele mai multe ori, cei mai habotnici evolutionisti sunt in acelasi timp atei convinsi (sau cel putin declarati), ateism care la randul lui le serverste pentru a le justifica mentalitatea si valorile ce vin in contradictie atat cu moralitatea relgioasa cat si cu normele general acceptate de comunitatea din care fac parte.

Aparand teoriile care le ofera justificare pentru viata si faptele lor, isi apara in realitate propriul concept despre lume si viata.

Si astfel, pe nesimtite, un ateu convins se poate transforma intr-un fanatic al credintei in evolutionism, oricat de ironic ar parea asta :).

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. dan Răspunde
    • alex Răspunde
      • Seba Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.