Echipa Romaniei la World Sushi Cup urca pe podium la Competitia Mondiala din Tokyo

Echipa Romaniei la World Sushi Cup, sub indrumarea echipei ZenSushi, a obtinut locul I la categoria „Creative Sushi Open Competition ” si locul  3 in clasamentul general si premiul special „Yamasa Soy Sauce” la Competitia Mondiala de Sushi din Tokyo.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate pentru experti in gastronomia japoneza  si bucatari din intreaga lume sa isi puna la incercare creativitatea si maiestria in arta bucatariei clasice japoneze numita EDO-MAE. Sorin  Zaharia a obtinut locul 1 la categoria „Creative Sushi Open Competition”, ocupand in acelasi timp locul 3, in clasamentul general. Andrei Zaharia, a primit premiul special „Yamasa Soy Sauce”. Iulian Constantin a obtinut al doilea Dan, certificare care atesta inalte cunostinte in stilul clasic de preparare a bucatariei japoneze EDO-MAE si a primit distinctia onorifica de Ambasador al Bunavointei in Romania, acordata de Ministerul Agriculturii din Japonia. In conformitate cu traditia, sistemul de gradare „dan” este corelat cu extinderea cunostintelor, perfectionarea tehnicilor si dezvoltarea unei intelegeri fundamentate a artei specifice.

„Sunt onorat de titlul de Ambasador al Bunavointei acordat de Ministerul Agriculturii din Japonia, reflect asupra calatoriei noastre in universul sushi-ului. Cu cel de-al doilea Dan in sushi si succesul impresionant al bucatarilor sefi din echipa ZenSushi, simt o conexiune cu arta culinara japoneza, visul nostru fiind sa ajungem la apogeul lumii sushi-ului. Echipa Romaniei, se antreneaza intens in Japonia, explorand si asimiland secretele traditionale ale prepararii sushi-ului in stil Edo Mae. Ne straduim sa cream nu doar experiente gastronomice memorabile, ci si sa ducem arta noastra la niveluri de excelenta.”, a declarat Constantin Iulian, Presedintele onorific al juriului, organizatorul Romanian Sushi Cup.

World Sushi Cup Japan este un o competitie internationala organizata de All Japan Sushi Association  si sponsorizata de Ministerul Japonez de Agricultura cu scopul de a imbunatatii standardele si de identifica cei mai buni sushi chefs din lume. Participantii sunt alesi in urma unor competitii locale precum Nordic Sushi Cup (Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda), Championnat de France de Sushi, Poland Sushi Cup, Brazialian Sushi Cup etc.

MM

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.