Tarifele de distribuţie a energiei electrice scad in 2018

Tarifele de distributie a energiei electrice scad in 2018ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei) a decis scaderea tarifelor de distributie a energiei electrice practicate de Enel, Electrica,  CEZ şi E.On, cu peste 1%, in medie, in conditiile in care distribuitorii cerusera o crestere a tarifelor de aproape 10%.

Dupa analizarea datelor transmise de operatorii de distributie concesionari si luand in considerare corectiile anuale, ANRE a constatat ca tarifele calculate pentru anul acesta inregistreaza o variatie intre -2.76% si +2.31% fata de anul precedent, scaderea medie fiind de aproximativ 1% la nivelul intregii tari.

Tarifele de distributiei a energiei electrice nu sunt unice pe tot teritoriul tarii, ci difera de la o zona la alta, la fel cum si preturile dintr-un magazin online de electrice difera de la un brand la altul.

De exemplu CEZ, compania care distributie energie in Oltenia, va inregistra o scadere a tarifului de 3.52%, iar Enel o sa creasca tariful pentru zona de distributie Muntenia Sud cu 0.83%.

Dar la inceputul anului Enel a avut parte de cele mai mari scaderi ale tarifelor de distributie din toata tara, scazand tarifele cu 8.5% pentru Muntenia si 8.9% pentru Banat.

Impactul in factura finala a consumatorului castic o sa fie destul de redus, dar variatia moderata a tarifelor de distributie a energiei vor avea efecte pozitive in privinta inflatiei realizate anual si va creste competitivatea intre agentii economici consumatori de energie; implicit poate duce si la diminuarea preturilor bunurilor si serviciilor.

Conform ANRE aceasta scadere a fost determinata de cresterea cantitatii de energie electrica distribuita fata de nivelul prognozat in ultimii ani, variatii ale preturilor de achizitie a energiei electrice pentru consum propriu tehnologic fata de estimarile initiale, precum si diferite corectii de venituri aferente anului 2018.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.