Importanta continutului unui website

imagine preluata de pe jennifermadden.com

imagine preluata de pe jennifermadden.com

In primul articol din aceasta categorie am insirat cateva notiuni de baza ale promovarii gratuite pe internet, in articolul de fata vom vorbi despre aspectul cel mai important al unui website si anume, continutul. Continutul unui website este in ultima instanta produsul sau serviciul pe care acel website il ofera vizitatorilor, poate fi vorba de text, poze, filmulete, etc. In majoritatea cazurilor continutul-text constituie piesa de baza a continutului unui website si despre el voi vorbi in randurile de mai jos. Spuneam ca acest continut este aspectul cel mai important al unui website si e normal sa fie asa, in primul rand vizitatorii intra pe site-uri pentru a cauta informatia care ii intereseaza, marea majoritate a cautarilor pe motoare de cautare se fac dupa cuvinte si expresii, deci dupa continut-text, ca sa nu mai lungim vorba voi rezuma importanta continutului-text in 2 expresii foarte intalnite printre specialistii SEO: content is king (continutul este regele) sau si mai sugestiv: content is everything (continutul e totul). Asa stand lucrurile este foarte important pentru un webmaster sa aiba pe site-urile sale continut de calitate care sa-i tina vizitatorii pe site si mai ales care sa apara in cautarile pe motoarele de cautare, de aceea prezint mai jos o reteta pentru pastrarea unui continut de calitate care cred ca poate fi aplicata pentru majoritatea site-urilor.

1. Adauga periodic continut-text pe site-urile tale. Google iubeste site-urile vii care se actualizeaza periodic. Nu scoate continutul vechi ci adauga periodic noi pagini si articole.

2. Lasa continutul sa imbatraneasca. Spuneam mai sus sa nu scoti continutul vechi, este foarte important sa ramai in arhivele Google, cu cat o pagina e mai veche cu atat e mai valoroasa in ochii motoarelor de cautare. Nu sterge si nu modifica paginile vechi decat daca e neaparat nevoie.

3. Nu fura continut! Este iarasi foarte important sa ai un continut original, care sa nu se mai gaseasca pe alta site-uri. Pe langa faptul ca e imoral sa furi munca altora iti poate dauna, Google penalizeaza site-urile cu duplicate content (continut duplicat) si risti sa-ti faci singur rau, asta fara sa mai vorbim de legea dreptului de autor care te poate pune in conflict cu legislatia in vigoare.

Aceste 3 principii simple sunt esentiale in crearea unui continut de calitate si nici macar nu sunt foarte greu de pus in aplicare. Daca ti-e teama ca nu te descurci poti apela la serviciile unor freelanceri care vor scrie articole pentru site-ul tau.

De continutul unui website depinde atat promovarea cat si monetizarea lui, mai ales daca apelati la programe PPC ca GoogleAdsense, continutul este cel care determina relevanta unui website vizavi de anumite cuvinte-cheie si deci de bugetul alocat pentru campaniile adwords pe site-ul vostru. Mai mult decat designul, mai mult decat grafica sau aspectul, continutul este cel care va determina succesul sau esecul unui proiect web.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.