The Law According to Lidia Poet: noul serial Netflix cu o eroina badass

Pe 15 februarie, Netflix a lansat un nou serial, The Law According to Lidia Poet. Serialul italian alcatuit din 6 episoade care are in centru o eroina dura, asa cum le iubim noi, si-a facut rapid loc in topul celor mai bune seriale ale momentului. Si pe buna dreptate, pentru ca platforma ne-a oferit o eroina la care nu ne-am asteptat…

Serialul spune povestea Lidiei Poët, o femeie avocat care vrea cu orice pret sa isi poata exercita profesia. Dar in Torino, in secolul al XIX-lea, ea nu este sprijinita de institutiile care o exclud din barou, in ciuda abilitatilor sale de necontestat. Aceasta Enola Holmes de origine italiana rezolva crime mai bine decat oricine altcineva. Din nefericire, acest lucru nu este suficient pentru batranii macho din lumea juridica… Ea alege sa sfideze decizia, asociindu-se fratelui ei si dand totul pentru a-i apara pe clientii lor comuni.

O eroina dura si eliberata din punct de vedere sexual

Lidia inspira prin determinarea si curajul ei. Este genul de eroina pe care ti-ar fi placut sa o cunosti cand erai adolescenta. Protagonista ne aminteste ca doar pentru ca esti femeie si batranii ticalosi sexisti vor sa te faca sa taci nu inseamna ca trebuie sa incetezi sa mai crezi in tine. Pe parcursul episoadelor, Lidia este pusa in mare dificultate si totusi sare peste obstacole ca o sefa. Desi uneori cade, ea se ridica din nou si nu se lasa doborata. Ambitiile ei nu au limite.

Scenariul este inspirat de o poveste adevarata, cea a Lidiei Poët, care si-a pus amprenta asupra Italiei in anii 1880. Aceasta femeie extraordinara a studiat Dreptul si apoi a cerut sa fie admisa in baroul din Torino. Cererea a provocat un scandal in lumea juridica. Asociatia Baroului din Torino a fost initial de acord cu cererea ei, dar apoi procurorul general al regelui a facut apel impotriva deciziei de a o exclude din barou. Argumentele invocate de acesta din urma erau toate legate de statutul ei de femeie. Era vorba doar de ciclul ei menstrual, de corpul ei si de statutul ei de femeie singura… niciodata de competentele ei.

Sursa: https://marieclaire.be/fr/lidia-fait-sa-loi-serie-netflix/

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.