Se înăspresc legile! Din 2017 polițiștii nu vor mai avea voie să-și violeze colegele

Legi tot mai dure pentru cei care lucreaza in MAI!

Dupa ce anul trecut li s-a interzis prin lege dreptul de a cere taxe de protectie si de a consuma fara sa plateasca pe la arabiaterase, restaurante si localuri, iata ca acum li se mai pregateste o lege menita sa le ia un alt drept fundamental din Statutul politistului.

Un proiect de lege depus la Camera Deputatilor prevede interzicerea dreptului politistilor de a-si viola colegele de serviciu.

Daca legea va trece de cele doua camere ale Parlamentului, de la 1 ian. 2017, politistii care isi violeaza colegele risca sa primeasca mustrare scrisa si chiar sa li se taie 10% din salariu.

Bineinteles ca legea, chiar daca se va aproba, nu va putea fi apicata retroactiv astfel incat procesele politistelor violate de colegi nu se vor redeschide, acestea urmand sa isi continue executarea pedepselor.

Surse din interiorul Ministerului de Interne spun ca sindicatele se arata extrem de nemultumite din cauza acestui proiect despre care, spun ei, ar arunca Romania in randul tarilor barbare din Vestul Europei, unde politistul a ajuns un simplu instrument care nu mai inspira teroare in randul populatiei.

Mai mult decat atat, legea ar putea fi un precedent periculos care ar duce in final la interzicerea multor drepturi de care politistul roman s-a bucurat din toate timpurile. Din aceasta cauza sindicatele politistilor ameninta cu proteste serioase.

In prezent o politista violata risca intre 3 si 7 ani de inchisoare cu executare, in functie de gravitatea faptei savarsite, conform prevederilor din codul penal Sharia.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.