Trucuri de lider

Vi s-a intamplat vreodata sa intalniti o persoana si sa aveti impresia ca o cunosti de o viata? Sa vorbiti doar de cateva minute dar sa va inspire incredere si intelegere, sa simtiti ca sunteti pe aceeasi lungime de unda?

Astfel de persoane au o calitate intangibila, numita carisma. Un tip carismatic este un tip care atrage ca un magnet, fie prin limbaj, fie prin felul lui de a fi, pe o buna parte dintre cei cu care intra in contact, le inspira incredere si acestia il urmeaza in idei sau actiuni. Este ceea ce unii psihologi numesc un tip „alfa”, un lider.

Persoanele carismatice se bucura de o serie de avantaje, in viata si societate, datorita influentei pe care o au asupra celorlalti: sunt mai atragatori pentru sexul opus, urca mai usor pe scara sociala, isi fac prieteni fideli, se integreaza rapid intr-un colectiv (pe care de multe ori ajung sa il si domine).

Carisma se poate stimula si perfectiona prin anumite tehnici sau hai sa le spunem mici secrete. Iata mai jos cateva dintre ele:

Invata sa asculti

In timpul unei conversatii, in loc sa vorbesti mereu despre tine, invata sa iti concentrezi atentia asupra interlocutorului.

Nu incerca sa ii spui tu cat esti de „valoros”, nu il plictisi vorbind in exces despre realizarile tale, nu il vei face decat sa caute cu disperare usa.

In schimb asculta ce are de spus, arata-te interesat de cele ce povesteste si chiar spune-ti propriile pareri despre subiectul abordat, aminteste-i mici detalii pe care sa le aduci mai tarziu in discutie astfel incat cel cu care stai de vorba sa observe ca ai fost cu adevarat atent.

Astfel interlocutorul te va percepe ca o persoana la care gaseste intelegere, o persoana in care poate avea incredere. De multe ori majoritatea vor doar sa fie ascultati, sa vada ca este cineva interesat de persoana lor. Daca stii sa il asculti deja vei creste din start in ochii lui.

Limbajul trupului

Nu vom intra in detalii acum pentru ca am abordat acest subiexct intr-un articol aparte. Pe scurt armonizeaza-ti timbrul vocal si gesturile astfel incat sa inspiri seriozitate si incredere. Gesturile tale trebuie sa fie in concordanta cu mesajul verbal, asa cxum am mai spus cea mai mare parte din mesaj nu este transmisa de cuvinte ci de modul in care acestea sunt spuse.

Zambeste, priveste-ti interlocutorii in ochi, mentine o pozitie dreapta a trupului si fii prietenos.

Fii autentic

Nu te sfii sa fii tu insuti, prefacatoria sau incercarea de a fi altcineva se simte si te descalifica din start in fata auditoriului. De asemeni hainele tale trebuie sa iti reflecte personalitatea, imbracand haine care nu te reprezinta risti sa pari un bufon, chestii astea se simt….

In schimb adopta o postura dreapta, fii relaxat si destins, sigur pe tine si astfel le vei induce si celorlalti aceasta perceptie.

Acestea sunt doar cateva dintre micile trucuri care fac parte din arsenalul oricarui lider sau lider in devenire. Puteti afla mai multe despre carisma, persuasiune, manipulare sau lidership, din cartile cuprinse in pachetul Alchimist 21.

Mult succes!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Andrei Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.