Intinerirea faciala

Intinerirea faciala sau reîntinerirea feţei, se refera la o serie de procedee cosmetice si chirurgicale menite a reda trasaturile faciale din tinerete. Pe masura ce imbatranim tenul se modifica, apar pungile in jurul ochilor, ridurile, pielea lasata si asa mai departe. Acest procedeu natural era ireversibil in trecut insa in ziua de azi, datorita chirugiei plastice, se pot face o serie de progrese pentru a stopa sau cel putin a intarzia acest fenomen.

 

preluata de pe http://www.dermaxime.com/images/plastic-cosmetic-surgery.jpg

 

Primele interventii moderne de chirurgie plastica si de reconstructie au loc in anii primului razboi mondial si aveau ca scop reconstructia trupurilor soldatilor mutilati de ranile de pe front. In anii `40 – `50 chirurgia plastica pentru infrumusetare era apanajul unei clase privilegiate din inalta societate, celebritati, aristocrati, oameni de afaceri, etc. care apelau in special la operatii estetice, mai ales cei care activau in domeniul cinematografiei. In timp insa, chirurgia estetica a facut prograse insemnate devenind tot mai sigura si mai performanta si implicit mai populara.

 

In ultimele doua decenii interventiile chirurgicale in scopuri cosmetice au devenit acceptate in cercuri tot mai largi, evoluand de la stadiul de tabu la cel de sacrificiu necesar, moft sau chiar necesitate.

 

In afara de infrumusetarea tenului, chirurgia cosmetica a dezvoltat o multime de aplicatii precum liposuctia, implanturile dentare pentru realizarea unei danturi perfecte, operatii de marire a sanilor, de crestere a inaltimii, etc.

 

Daca la inceput chirurgia in scopuri estetice era apanajul aproape exclusiv al femeilor, in ziua de azi tot mai multi barbati apeleaza la aceste servicii iar tendinta este una ascendenta la nivel mondial.

 

In principiu chirurgia faciala sau cosmetica are ca scop fie corectarea unor anomalii de fizionomie, fie modificarea unor trasaturi naturale, normale.

 

In România, ca peste tot in lume, chirurgia cosmetica a devenit ultima fiţă in lumea mondena si nu numai. Tot mai multe tinere apeleaza la astfel de servicii, in urma cu 2-3 ani in Marea Britanie a fost o adevarata dezbatere nationala legata de cazul unei adolescente de 15 ani care a decis sa isi fac operatie de marire a sanilor iar acum cateva luni in SUA, un caz si mai socant, o fata de 8 ani a fost incurajata de mama ei sa faca injectii cu botox impotriva ridurilor! De asemeni in China tot mai multe femei din clasa de sus a societatii isi fac operatii de reconstructie faciala pentru a scapa de trasaturile specifice rase mongoloide si pentru a fi mai asemanatoare cu femeile din rasa caucaziana (europeana).

 

Un alt aspect pe care trebuie sa il luati in calcul daca va ganditi sa treceti printr-o operatie estetica, este cel al posibilelor reactii adverse. Trecand peste cazurile de malpraxis care va pot desfigura pe viata, trebuie sa tineti seama si de calitatea anumitor materiale folosite la implanturi, care se pot deteriora in timp sau chiar va pot imbolnavi grav.

 

Nu uitati ca rezultatele nu sunt tot timpul asa cum isi doresc medicii si pacientii, dincolo de orice este vorba de o interventie chirurgicala, indiferent de natura ei. Va fi nevoie de o perioada de recuperare, de dureri si exista posibilitatea unor infectii.

 

Solutia este sa va informati inainte de a face pasul decisiv, sa minimalizati riscurile prin alegerea unei clinici de calitate, cu medici profesionisti, cu servicii si produse de calitate. Dincolo de pret ganditi-va ca este vorba de corpul si sanatatea dumneavoastra.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.