Preotul care a cumparat o masina de pompieri pentru comunitate

Parintele Gabriel Florea din comuna suceveana Cornu Luncii a cumparat o masina de pompieri pe care s-a oferit sa o puna in slujba comunitatii.

Totul a inceput acum cativa ani cand un incendiu de amploare a distrus locuintele a sapte familii din sat, pompierii parintele Gabriel - foto informatia.roajungand la ei mult prea tarziu pentru a-i mai putea ajuta cu ceva.

Preotul satului, Gabriel Puiu Florea, nu si-a putut gasi linistea pana ce nu a pus pe picioare un plan pentru ca astfel de tragedii sa nu se mai repete in satul sau.

In mai putin de un an, impreuna cu fiii sai a pus bazele unei unitati de pompieri voluntari, in care s-au inscris ulterior mai multi sateni (numarul lor ajungand astazi la 16), unitate pe care a dotat-o si cu o masina de interventie achizitionata la mana a doua tocmai din Franta. Pentru a face rost de bani parintele a fost nevoit sa isi vanda tractorul.

Rapiditatea interventiei la incediu este un element esential in munca de pompier, 5 minute pot conta enorm, de aceea „cand esti langa casa cu toate, mai usor te descurci decat sa astepti sa vina altii de la o distanta mai mare”, isi argumenteaza preotul motivele infiintarii brigazii de pompieri din Cornu Luncii.

Tot el i-a mobilizat pe sateni sa ajute cele 7 familii afectate de incendiu sa isi refaca treptat gospodariile.

Intre timp un alt localnic s-a decis sa urmeze gestul preotului si a a cumparat o a doua masina de pompieri, de aceasta data din Danemarca, pe care a donat-o echipei de interventie pusa pe picioare de parintele Gabriel, astfel ca in prezent aceasta se poate bizui pe doua autoutilitare.

In demersurile sale preotul a colaborat cu ISU Suceava, pompierii profesionisti aratandu-se impresionati de gestul parintelui. Acestia au verificat starea tehnica a masinilor de interventie si i-au ajutat pe pompierii voluntari din Cornu Luncii sa isi insusasca procedeele si tehnicile necesare in lupta cu flacarile.

Cu totii au urmat cursuri de specialitate necesare activitatii de pompieri voluntari.

De atunci brigada de pompieri voluntari condusa de parintele Gabriel vegheaza la siguranta satenilor si intervine cu succes ori de cate ori izbucneste un incendiu in satul lor.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.