3 Secrete ale Hipnozei

In ziua de azi abunda miturile despre hipnoza si hipno-terapie. In timp ce unele au un sambure de adevar, altele sunt pur si simplu niste fabulatii popularizate de Hollywood si alte entitati similare.

 

Mai jos gasiti trei secrete (adevarate) ale hipnozei la care probabil nici nu v-ati gandit:

Rezultatele sunt permanente

Insa doar cu conditia ca sugestiile sa fie repetate periodic. De exemplu daca veti folosi hipnoza pentru automotivare nu va fi de ajuns sa ascultati un CD sau sa participati la o singura sedinta pentru a va schimba viata in bine. Aceste (auto)sugestii trebuiesc facute in mod repetat pentru a simti o schimbare importanta in atitudinea dumneavoastra.

Totusi in anumite cazuri este de ajuns o singura sedinta pentru ca rezultatul sa fie permanent. De exemplu invingerea unei fobii sau amintirea unor lucruri de care ati uitat. In astfel de cazuri succesul imediat depinde foarte mult si de talentul si experienta hipno-terapeutului.

In ambele cazuri, fie ca vorbim despre o singura sedinta sau de sedinte repetate, rezultatele hipnozei sunt permanente.

Oricine poate fi hipnotizat

Mitul ca numai anumite persoane pot fi hipnotizate este izvorat din teama cu care anumiti oameni privesc hipnoza. Le este frica de ideea ca altcineva poate controla mintea unei persoane si atunci isi spun „mie nu mi se poate intampla” sau „doar oamenii slabi pot fi hipnotizati”.

Adevarul e ca oricine poate fi hipnotizat insa exista un sambure de adevar la mitul de mai sus si anume ca unii sunt mai receptivi decat altii la sugestiile hipnotice si aici depinde de priceperea si experienta hipnotizatorului. Putem spune ca un hipnotizator incepator nu poate hipnotiza pe oricine insa oricine poate fi hipnotizat.

Multi cred gresit ca cei care intra in transa hipnotica sunt persoane slabe din punct de vedere psihic sau chiar au anumite probleme patologice. In realitate e exact invers, este foarte greu sa hipnotizezi o persoana bolnava psihic sau cu diverse alte afectiuni neurologice pentru ca ii va fi foarte greu sa se concentreze asupra sugestiilor, adesea neavand nici capacitatea de a le intelege.

In timpul transei hipnotice cel hipnotizat detine controlul situatiei

Contrar filmelor de fictiune, in timpul hipnozei, cel hipnotizat, detine controlul asupra propriilor actiuni. Multi se tem de hipnoza din cauza ca au impresia ca altcineva le va controla in totalitate actiunile, asa cum vad in filmele de Hollywood.

In realitate asa ceva nu exista! In timpul hipnozei esti constient doar ca lasi la o parte alte ganduri si activitati si te concentrezi asupra unui singur gand, a unei singure sugestii, hipnotizatorul doar te ghideaza, te ajuta sa te concentrezi.
Nu confundati spalarea pe creier si manipularea cu hipnoza!

Daca doriti sa aflati mai multe despre hipnoza sau daca invatati sa hipnotizati sau sa va autohipnotizati, va recomand cartea electronica „Tainele Hipnozei” din pachetul Afla Secrete.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. andrei Răspunde
  2. lucian sarapciu Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.