5 Reguli de Bază pentru o Alimentație Sănătoasă

alimentatie sanatoasaDacă nu ai un plan alimentar care să includă alimentele ce îți oferă toate substanțele nutritive de care are nevoie organismul și nu ai suficientă activitate fizică, acest lucru nu reprezintă cea mai bună metoda de slabit. Ba din contră, e posibil ca sănătatea să îiți fie afectată dacă ai un stil de viață dezechilibrat. Pentru a avea rezultate, ai nevoie de echilibru în viață, în activități și în alimentație.

De aceea ne-am propus să își prezentăm cinci reguli de bază pentru o alimentație sănătoasă. Cu ajutorul acestor reguli, vei putea săîți stabilești o metodă de slăbit care să ofere rezultate uimitoare.

  1. Informează-te!

Pentru a găsi o metodă de slăbit care să ofere rezultate bune, trebuie mai întâi să înțelegi ce consumi. Este important să consumi alimente care conțin elemente nutritive. Citește eticheta produsului și caută informații suplimentare să afli care sunt efectele asupra organismului ale fiecărui ingredient sau produs.

Cel mai bine este să întrebi un specialist în nutriție ce beneficii are fiecare produs în parte și cum te poate ajuta. Informează-te desprerolul vitaminelor, mineralelor, proteinelor, lipidelor, carbohidraților, află care este necesarul zilnic de calorii, șamd.

  1. Întreabă nutriționistul

Daca nu ai toate informațiile necesare, o metodă de slăbit creată la întâmplare poate fi periculoasă pentru sănătatea ta. De aceea, trebuie să te consulți cu unspecialist în nutrițieși să afli care este planul alimentar pe care ar trebui să îl urmezi. Nu numai căacesta te va ajuta să îți creezi un plan alimentar în funcție de nevoile tale, dar îți va oferi informații și recomandări pentru a-ți putea schimba stilul de viață.

Apelează cu încredere la un specialist în nutriție, deoareceîți va explica în detaliu cum să ai o alimentație echilibrată și îți va oferi sfaturi avizate, care te vro ajuta să eviți pericolele dietelor care pot provoca anumite carențe nutriționale.

  1. Gătește acasă

Ne place fast-food-ul, dar nu este sănătos și de multe ori este și costisitor. Din acest motiv,este bine să încerci să gătești cât mai mult acasă. Acest lucru îți permite să îți diversifici alimentația, îți poți găti doar mâncărurile preferate și e mult mai simplu să prepari alimentele sănătoase după gustul tău. În plus, mai arzi și câteva calorii în plus atunci când te miști prin bucătărie, decât dacă ai sta în fața televizorului, de exemplu.

  1. Hidratarea este foarte importantă

Dacă vreisă găsești o metodă de slăbit care să dea roade, este important să elimini din alimentația zilnică băuturile carbogazoase, băuturile pe bază de cafeină și zaharurisau băuturile energizante și să consumi mai multă apă. Odată ce te vei hidrata în mod corespunzător,te vei simți mai bine, vei digera mai rapid mâncarea și vei observa și alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi creșterea nivelului de energie sau al tonusului.

  1. Fă cât mai mult sport

Este recomandat să faci mișcare măcar treizeci de minute pe zi. De asemenea, este foarte important să exersezi fiecare mușchi în parte. Partea cea mai bună este că nu trebuie neapărat să mergi la sală.Poți merge cu bicicleta sau să faci câteva exerciții acasă.

După cum vezi, nu este atât de dificil să găsești o metodă de slăbit care să funcționeze pentru tine. Trebuie doar să ai informațiile necesare legate de nutriție, să faci mai multă mișcare și să faci mici schimbări ca să adopți un stil de viață sănătos.

Salvează

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Alin Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.