A primit salariu fara sa faca nimic

Daca va imaginati ca doar in Romania exista angajati care primesc salariu pe imagine preluata de pe Wavy.comnedrept, va inselati, se intampla si la case mai mari. Diferenta e ca la altii se intampla din gresala….

Asa a fost si cazul fostei asistente Jill McGlone (foto stanga) din statul american Virginia, care, de mai bine de 12 ani a continuat sa primeasca salariu desi fusese data afara de la locul de munca si nu mai pusese picioarul acolo in tot acest timp. Cecurile cu salariul au continuat insa sa curga lunar.

In tot acest rastimp ea a continuat sa incaseze aprox. 300 000 de dolari americani, mai exact 26 000 de dolari pe an, cat ii era salariul de asistenta.

In urma cu doisprezece ani, Jill a fost data afara de la locul de munca din Norfolk pentru ca a incalcat principiul de confidentialitate a datelor medicale ale pacientilor, insa dintr-o eroare umana, au uitat sa ii desfaca si contractul de munca astfel incat a continuat sa figureze oficial pe statul de plata al institutiei medicale.

Eroarea a fost descoperita abia recent de noul administrator, Maureen Womak, care a cautat solutii pentru a mai reduce din cheltuieli.

Bineinteles eroarea a fost corectata in al 12 lea ceas si situatia aberanta a incetat si a fost demarata o ancheta pentru a stabili vinovatii si a evalua posibilitatea de recuperare a daunelor.

Chiar daca suma nu este una exorbitanta, 26 000 dolari pe an, fara sa faci nimic, o califica printre cele mai bine platite meserii din lume 🙂 .

Si mai surprinzator e faptul ca Jill McGlone, asistenta platita degeaba, s-a declarat nemultumita de sistarea platilor si e hotarata sa actioneze institutia in judecata pentru ca i-a stricat planurile de pensionare.

Mai mult, ea a declarat reporterilor site-ului de stiri din Washington DC, TBD.com, ca a fost discriminata pe motiv ca e de culoare. Desi e greu de crezut ca a putut fi discriminata din moment ce nu a mai fost vazuta la locul de munca in ultimii 12 ani. Sau cine stie, o avea dreptate, ca nu toata lumea primeste salariu sa stea acasa.

Oare in Romania cati astfel de „discriminati” exista legal prin institutiile statului?Am asa o banuiala ca prin parlament e plin de angajati care nu dau cu lunile pe la serviciu dar isi incaseaza drepturile salariale si asta nu din vreo eroare umana, sau poate tocmai de aia….

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.