Omenirea cu sufletul la gură: Cercetătorii din Vaslui au pornit acceleratorul de particule!

Ca si cum nu erau de ajuns tensiunile din Peninsula Coreeana, razboiul din Siria sau conflictul din Ucraina, iata ca acum omenirea are de infruntat o noua criza majora: nabadaiosii oameni de stiinta vasluieni!

Intreaga planeta este zilele acestea cu ochii pe cercetatorii din Vaslui care, ca in fiecare an, au pornit temutul accelerator de particule.

Denumirea este oarecum improprie deoarece nu este vorba de un singur accelerator ci de zeci de mici acceleratoare de particule (denumirea corecta din punct de vedere stiintific e aceea de etilicule) care au menirea de a identifica si izola in damigene particula care da dureri de cap, dinti si coaste, fizicienilor, chimistilor si tuturor celor care se expun la actiunile ei.

Ceea e mai grav este faptul ca dupa fiecare experiment reusit, creste in mod straniu si numarul de violuri, batai si omoruri, desi nu s-a putut stabili o legatura directa intre acceleratoare si aceste cazuri.

Cu toate acestea, cercetatorii din Vaslui sustin ca obtinerea ei este absolut obligatorie si ca nu se vor opri niciodata din punerea in functiune a acceleratoarelor locale, pe care le considera un rau necesar.

Ba mai mult, acestia sunt decisi sa ceara sprijin de la guvern in vederea obtinerii de fonduri europene pentru construirea de noi acceleratoare, moderne, cele pe care le folosesc acum fiind vechi de peste 40 de ani, mostenite de la generatiile trecute de cercetatori.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.