PS5 vs. Xbox Series: ora primului bilant

Sony sau Microsoft? Care din acesti doi giganti au vandut cele mai multe console next-gen pana in prezent? Iata un prim bilant.
In timp ce Nintendo face furori cu noua sa Switch OLED, Sony si Microsoft se livreaza intr-o batalie acerba avand drept principali actori noile console next-gen. pentru prima data de la lansarea PS5 si Xbox Series, cele doua companii publica rezultatele vanzarilor. Chiar daca ambele au reusit sa bata recorduri, PS5 pare sa se fi bucurat de un succes mai rasunator.

10 milioane de Playstation 5 livrate

Intr-un comunicat de presa, Sony anunta ca a livrat numai putin de 10 milioane de PS5 distribuitorilor. Cu privire la situatia stocurilor, putem deduce ca cele 10 milioane de unitati si-au gasit locatarii. Un record care ii permite lui PS5 sa o detroneze pe PS4, cea mai populara consola din istoria Sony pana in prezent.

In ciuda dificultatilor de aprovizionare si pandemiei mondiale, Sony se declara multumita pentru faptul ca a reusit sa ofere o experienta de joc transformatoare care captiveaza jucatorii din intreaga lume.

Xbox Series: cel mai bun start din istorie

In privinta companiei cu sediul in Redmond, timpul a fost in egala masura in favoarea sa. In timpul prezentarii rezultatelor oficiale Microsoft, Satya Nadella declara ca Xbox Series a cunoscut unul din cele mai bune starturi din istoria consolei. Compania nu a comunicat o cifra de vanzari precisa, am putea ghici care sunt cifrele. Xbox detinea recordul vanzarilor cu 5,6 milioane de exemplare, ZXbox Series depasind, in mod logic, cifra de 5,6 milioane de vanzari.

In absenta unor cifre mai detaliate, ne bazam pe estimarile de vanzari publicate de catre VGChartz pe data de 23 iulie 2021. Site-ul vorbea despre numai putin de 10 milioane de vanzari pentru PS5 si aproape 6 milioane de vanzari pentru Xbox Series.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.