Seful Comisiei de inteligenta artificiala din Italia este … preot

Parintele Paolo Benanti este noul presedinte al Comisiei privind inteligenta artificiala – AI – din Italia. Numita si Comisia Algoritmi, aceasta a fost infiintata de sefa guvernului italian, Giorgia Meloni, pentru a evalua impactul AI asupra vietii cotidiene, sub toate aspectele.

Benanti e profesor de teologie morala, bioetica si etica informaticii la Universitatea Pontificala Gregoriana din Roma. Parintele este singurul membru italian al organismului ONU la nivel inalt privind AI, din care fac parte doar 38 de experti din toata lumea.

Prima lui iesire la rampa, in noua calitate, a fost la intalnirea care a avut loc la Roma intre Meloni si Bill Gates.

“Acum 60.000 de ani, omul punea mana, pentru prima oara, pe o bâtă. Putea fi si o unealta, dar si o arma. La fel si cu Inteligenta Artificiala. Nimeni nu poate garanta ca AI nu va fi o arma. Dar noi putem elabora reguli prin care aceasta sa fie o unealta utila” – a declarat parintele Benanti. Dupa intalnirea cu Bill Gates, el a spus reporterilor ca magnatul american, fondatorul Microsoft, a vorbit exact despre cat e de important ca AI sa se afle pe maini bune.

Benanti: Inteligenta artificiala in slujba binelui comun

Parintele Paolo Benanti este teolog si filosof franciscan. El considera ca biserica poate avea o contributie importanta la umanizarea acestor noi tehnologii puternice, care trebuie sa serveasca binele comun si nu ss fie simple instrumente de putere.

Un mare om de știinta, astrofizicianul Stephen Hawking, spunea ca succesul inteligentei artificiale poate fi cel mai mare eveniment din istoria omenirii, dar daca nu evităm riscurile, ar putea pune capat umanitatii insăși. Parintele Benanti e de parere ca trebuie sa distingem bine intre inovatie si dezvoltare.

MM

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.