Remedii anti-oboseala pe care le poti aplica in viata de zi cu zi

Duci o adevarata lupta cu tine pentru a putea deschide ochii dimineata si a te ridica din pat? Iti este foarte somn dupa fiecare masa? Chiar daca epuizarea isi face simtita prezenta nu reusesti sa te odihnesti asa cum trebuie?

Fie ca vorbim despre alimentatie, despre sport sau efectele luminii, exista o multime de modalitati pentru a ameliora somnul.

Magneziul contra unei stari intense de oboseala

Este un mineral care participa la aproape 300 de reactii in corp. Carenta in magneziu ne poate deci expune la o multime de probleme, dar are si un rol asupra starii de bine sau psihicului. Lipsa de magneziu poate provoca o importanta stare de oboseala, o hipersensibilitate la stres, iritabilitate, o scadere a moralului, probleme cu somnul dar si dificultatea de a se concentra.

Vitamina C pentru a evita carentele in fier

O vitamina anti-oboseala prin excelenta, vitamina C este si imunostimulatoare si poate favoriza absorbtia fierului de catre organism. Este si antioxidanta deci ajuta la lupta contra radicalilor liberi care contribuie si ei la o stare de oboseala.

Vitamina D, contra oboselii si deprimarii

Insuficienta atunci cand soarele nu este pe cer, vitamina D este esentiala pentru a lupta contra oboselii. In jur de 70% din nevoi sunt acoperite de soare, in timp ce restul trebuie sa fie adus prin alimentatie.

Ginsengul contra oboselii fizice si psihice

Ginsengul se foloseste de 7000 de ani pentru propretatile sale dinamizante. Este cel mai bun in caz de stare de oboseala generalizata. Poate ameliora capacitatile fizice, psihice si metabolice. Poate ajuta si la lupta contra stresului si poat stimula dopamina.

Guarana, un puternic tonifiant

Guarana ne poate ajuta sa fim mai atenti, poate combate somnolenta si poate ameliora concentrare in acelasi timp.

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.