Ungaria sărbătorește azi Black Thursday, ziua reducerilor masive de teritoriu!

Toata lumea stie ca 1 Decembrie este zi de sarbatoare in Romania, insa putini cunosc faptul ca si in Ungaria ziua de 1 Decembrie este cel putin la fel de importanta.

De-a lungul timpului, cu ocazia acestei zile care le strica sarbatorile de iarna, ungurii au adoptat urmatoarele reduceri-de-teritoriiobiceiuri si traditii:

Vecinii nostri de la vest numesc 1 Decembrie „black day”, in memoria reducerilor masive de teritorii pe care Ungaria le-a facut in 1918, reduceri sarbatorite in fiecare an cu drapele arborate in berna, defilari cu cai mascati si fanfare funerare.

Cei mai patrioti dintre unguri poarta azi o banderola neagra pe mana, se cearta simbolic cu vecinii din cartier, fiecare sustinand ca a venit primul in zona, iar seara isi inneaca amarul in alcool alaturi de prieteni si cunoscuti.

In ultimii ani guvernul maghiar a lansat un amplu program de imprejmuire a granitelor cu un gard de sarma ghimpata, recunoscand astfel oficial, pentru prima data in ultima suta de ani, granitele stabilite la Trianon.

Gestul simbolic al Ungariei a fost primit cu caldura si bucurie de toti vecinii ei, ba chiar si de comunitatea internationala, ca semn de normalitate si de depasire a revizionismului istoric al vecinilor maghiari.

Cu aceasta ocazie ambasadorul american la Budapesta le-a urat un calduros „Happy Trianon”, in timp ce ambasadorul Mongoliei le-a transmis ca in fiecare an invitatia revenirii la patria-mama.

Distribuie articolul sa rada si prietenii tai!

Comentarii
  1. Anonim
  2. Anonim
  3. Anonim
  4. Anonim

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.