Carti potrivite pentru copilul tau

Un factor important in alegere cartilor pentru copii este coperta. Coperta este primul element al cartii cu care copilul va lua contact, trebuie sa fie colorata, cu poze atractive si care sa aiba legatura cu continutul. Evitati cartile cu coperti plictisitoare, daca micutul va fi atras de coperta batalia este pe jumatate castigata.

Al doilea factor important in alegerea cartii este numarul de file sau grosimea cartii. Daca este prea groasa  il poate descuraja pe copil sa o citeasca. O carte ideala pentru copiii de pana in zece ani este o carte pe care acestia o pot citi in 3-4 zile sau in maxim o saptamana pentru copiii intre 10 si 14 ani. Daca este vorba de o culegere de povesti le putem imparti cartea pe capitole astfel incat sa ne incadram in cele cateva zile pentru fiecare capitol.

Ilustratiile din carte sunt al treilea element important pentru copil. Pozele si ilustratiile ii stimuleaza imaginatia si il pot ajuta sa inteleaga ceea ce citeste facand legatura dintre text si tabloul descris. De asemeni ii mentin interesul pentru lectura.

Marimea literelor trebuie luata si ea in considerare atunci cand alegem carti pentru cei mici. Ochii copilului nu sunt obisnuiti cu litere mici, vor obosi repede si cititul va deveni o povara. Cartile cu litere mari sunt cele mai indicate pentru copii.

Realizarea unei legaturi cu lecturile precedente. Este o idee buna sa ii alegi copilului carti care continua povestile sau cartile pe care le-a citit anterior. Astfel i se poate stimula interesul pentru citit.

In fine, ganditi-va sa-i alegeti carti in functie de preferintele lui. Daca manifesta interes pentru un anume gen de lectura incercati sa-i procurati carti pe acel subiect. De exemplu daca ii plac animalele sau un animal anume, alegeti carti in care animalele preferate sunt personaje principale. Astfel sunt sanse mai mari ca cel mic sa fie interesat si sa citeasca pana la capat.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.