Primul copil

Vestea ca vei devenii parinte aduce cam in sufletul oricarui parinte o multitudine de sentimente: fercire imensa, bucurie, exaltare, dar poate si un pic de teama legat de faptul daca se va descurca mai ales daca este vorba de primul copil. Cele noua luni trec repede si se aprobie ziua in care veti face cunostinta cu acel omulet care va face sa simtiti o noua dimensiune a fericirii, va da un alt sens vietii d-voastra astfel incat nimic ce a fost pana acum nu va mai fi chiar tot asa.

Este firesc, fiecare parinte isi face pregatiri pentru intampinarea noul membru al familiei. Unii mai din timp, altii, tiinand cont de diverse obiceiuri, doar dupa ce micutul lor si-a facut apariti pe lume. Indiferent de momentul ales pentru achizitionarea articolelor necesare unui bebelus toti isi doresc tot ce este mai bun pentru copilasul lor.
In ideea de a venii in ajutorul proaspetilor parinti am alcatuit o lista cu articolele “must have” cand apare un nou membru in familie:

Caruciorul
La capitolul carucior apar cele mai multe probleme cand vine vorba in special de parinti care nu au mai avut un copil. Exista cateva idei de baza cam cum ar vrea sa fie insa neavand experienta in acest “domeniu” nu cunosc avantajele si dezavantajele unui anumit model. Aici sunt mai multe aspecte de luat in calcul, insa exista un lucru foarte important ce trebuie neaparat luat in calcul: caruciorul pliat trebuie sa incapa in portbagajul masinii.

Patutul
Patutul este de asemenea un articole cheie cand vine vorba despre cumparaturile pentru bebelus. Aici aveti de ales intre un patut din lemn sau un patut pliabil. In principal daca copilasul are camera lui este de preferabil achizitionarea unui patut de lemn care eventual mai tarziua va putea fi transformat in pat normal. Un patut pentru bebe pliabil isi gaseste om utilitate foarte mare in momentul in care decideti sa plecati de acasa peste noaptye, acest gen de patut fiind foarte usor de pliat si transportat

Scaunul de masina
Scaunul de masina pentru nou nascuti sunt adaptate acestora in sensul ca au o anumita curbura la spate sunt prevazute cu redactor pentru cap, maner de transport si copertina pentru soare. Exista scaune auto pentru nou nascuti ce pot fi atasate si anumitor sasie de carucior astfel incat pentru o scurta plimbare nu este nevoie sa luat landoul. Puteti atasa scaunul de masina sasiului de la carucior. Atentie insa, medicii nu recomanda ca un nou nascuta sa stea mai mult de doua ore intr-un scaun de masina pe zi.

Masuta de infasat si cadita de baie
O masuta pentru infasat este mai mult decat binevenita daca vreti sa evitati durerile de spate ce pot fi consecinta schimbatului efectuat in pat intr-o pozitie mai putin placuta pentru parinte. Masuta pentru infasat poate fi un obiect de mobilier distinct in camera copilului ce este prevazut cu sertare practice unde puteti pune lucrusoarele celui mic, sau poate fii accesoriu patutului copilului atunci cand nu dispuneti de prea mult spatiu.
Daca nu ati optat pentru un patut prevazut cu masuta de infasat, sau nu ati cumparat o astfel de masuta separae, o achizitie binevenit ar fi masuta de infasat cu cadita. Astfel economisti spatiu si ii puteti face baita celui mic in camera lui fara sa fiti nevoiti sa va plimbati pana la baie si inapoi. Oricum o cadita este necesara celui mic cel putin pana in momentul in care va sta in fundulet.

Distribuie articolul sa rada si prietenii tai!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.