Ce este o franciza?

Daca ati auzit termenul de franciza dar inca nu stiti cu ce se mananca, atunci acest articol a fost scris exact pentru dumneavoastra.

Este plina piata de francize din aproape toate domeniile, de la McDonald`s pana la Avon sau francize farmaceutice.

Franciza este un sistem de afacere care presupune un contract intre francizor si beneficiar, contract prin care francizorul cedeaza beneficiarului dreptul de exploatare a unui ansamblu de drepturi de proprietate industriala sau intelectuala, în scopul de produc?ie sau de comercializare a anumitor tipuri de produse si/sau de servicii.

Obtinera unei francize implica plata unei taxe de intrare în sistem precum si a unor redevente anuale, de regula sub forma unui procent din cifra de afaceri.

Dupa cum v-ati dat probabil seama o franciza nu este tocmai o afacere la indemana oricui in primul rand datorita taxei mari de franciza (de regula cateva zeci de mii de euro) in schimb are avantajul de a exploata o marca de prestigiu, si de a intra pe o piata concurentiala folosind tehnici de productie, comercializare si marketing perfectionate în timp, si cu un grad înalt de rentabilitate.

In România activeaza in prezent peste 350 de francize reprezentand tot atatea sisteme de afaceri la cheie.

In articolele viitoare vom analiza cateva dintre ele, profitabilitatea, accesibilitatea, avantajele si dezavantajele lor.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.