Cel putin 5 morti in urma unor suplimente alimentare cu drojdie de orez roșu

Scandalul suplimentelor ia amploare in Japonia: pana acum, cinci oameni au murit in urma consumului unui supliment pe baza de Beni-Koji – drojdie rosie – si 115 au ajuns in spital.

Aceste suplimente sunt produse de Kobayashi Pharmaceutical. O fabrica din Osaka a acestui concern a fost perchizitionata de politie si oficiali ai ministerului nipon al Sanatatii. Kobayashi a anuntat ca sta la dispozitia anchetatorilor, care vor sa stabileasca daca exista vreo legatura intre suplimente si problemele grave renale pe care le-au dezvoltat sute de persoane.

Aceste suplimente erau recomandate pentru scaderea colesterolului. In ultimele 48 de ore, 115 oameni au fost spitalizati, iar numarul deceselor a ajuns la 5.  Pericolul nu este doar in cazul celor care au consumat respectivul supliment.  Compania niponă a furnizat drojdie de orez roşu către aproximativ 50 de firme din Japonia. Multe dintre ele au decis să retragă de pe piaţă produse derivate, cum ar fi sake, sosuri pentru salată şi pastă de soia fermentată (‘miso’). Kobayashi Pharmaceutical a exportat drojdia sa si in Taiwan, unde, de asemenea, s-a inregistrat un caz de insuficienta renala acuta.

Primele imbolnaviri au aparut la sfarsitul anului trecut, insa Kobayashi Pharmaceutical le-a trecut sub tacere, iar autoritatile au aflat de-abia acum, asa ca alertarea populatiei a fost intarziata cel putin doua luni.

MM

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.