Scrie ce te enerveaza si apoi rupe hartia – sfatul unor specialisti japonezi

Data viitoare cand va enervati si vedeti rosu inaintea ochilor, nu tipati la colegi sau in perna. Scrieti tot ce va enerveaza, iar apoi faceti hartia bucati sau pur si simplu aruncati-o.

Este concluzia unui studiu realizat in Japonia. “Credeam ca metoda nostra va duce la suprimarea furiei, cel putin pana intr-un punct. Dar, cu uimire, am constatat ca furia dispare aproape complet” – declara coordonatorul studiului, Nobuyuki Kawai, profesor de stiinte cognitive, citat de publicatia Scientific Reports.

Au luat parte la experiment 100 de persoane. Li s-a cerut sa-si scrie parerea despre diverse chestiuni sociale, de exemplu daca fumatul in public ar trebui interzis. Dar indiferent de ce au scris, evaluatorii le-au dat note mici la inteligenta, interes, atitudine prieteneasca, logica si simt al ratiunii. De asemenea, au primit raspunsuri insultatoare, de genul nu pot sa cred ca o persoana instruita ar vorbi asa. Participantii la experiment, care nu stiau ca aceste raspunsuri umilitoare fac parte din test, s-au enervat. Apoi li s-a cerut sa-si exprime furia in scris. O parte dintre subiecti au facut hartiile bucati sau pur si simplu le-au facut ghem si le-au aruncat. Restul au lasat hartia intreaga.

Toti participantii au manifestat un un grad de furie, dupa ce au fost insultati. Dar cei care au lasat hartia intreaga au ramas la fel de furiosi si dupa ce si-au exprimat mania in scris. Ceilalti, care au facut hartia bucati, erau aproape calmi.

E o metoda de aplicat de catre noi toti, fiindca gestionarea momentelor de furie, la serviciu sau acasa, ne ajuta sa traim in armonie pe toate planurile.

MM

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.