Cele mai mari mistere ale istoriei care probabil nu vor fi niciodata solutionate

Chiar daca stim multa istorie si cunoastem foarte multe lucruri din trecut, unele lucruri sau evenimente din trecut inca raman nerezolvate sau necunoscute. Unele intrebari raman fara raspuns, lasand misterul sa planeze… In ciuda numeroaselor cercetari stiintifice si antropologice, este dificil de stiut daca anumite obiecte sau locuri celebre au existat cu adevarat.

Cand s-a nascut Isus Hristos?

Crestinii au drept obicei sa celebreze nasterea lui Iisus Hristos pe data de 25 decembrie, chiar daca poate ca acesta nu s-a nascut in acea zi. Probabil ca aceasta data a fost aleasa pentru ca a fost cea mai aproape de Saturnalii, o sarbatoare romana care il celebra pe zeul Saturn. Primii crestini nu au reusit niciodata sa se puna de acord asupra datei nasterii sale. De aceea, crestinii ortodocsi sarbatoresc ziua de nastere a lui Iisus pe 6 sau 7 ianuarie. Asadar, nu vom sti niciodata exact ce zi este!

Atlantida oare exista cu adevarat?

Filozoful Platon a povestit intr-o zi despre un pamant pe numele sau Atlantida, aflat in Oceanul Atlantic. Se pare ca poporul sau, aparent a cucerit o mare parte din Eropa si din Africa, dar atenienii au reusit sa riposteze intr-un conflict, cand si pamantul pe care se afla a disparut sub ape. Specialistii nu cred aceasta poveste, chiar daca au emis ipoteza ca aceasta poveste a fost inspirata de mitologia greaca.

Unde se afla mormantul Cleopatrei?

Unii sunt de parere ca celebra Cleopatra si amantul sau Marc Anthony au fost inmormantati impreuna in anul 30 inainte de Hristos. Dar, localizarea acestui mormant inca mai ramane un mister. In 2010, fostul ministru egiptean al Antichitatilor, Zahi Hawass, a efectuat sapaturi intr-un sit de langa Alexandria. Situl continea mai multe morminte datand din timpul Cleopatrei, dar nu si al ei!

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.