Lovitură grea pentru România: Primii dinozauri din Transilvania erau de origine maghiară!

Zi neagra pentru stiinta romaneasca! O descoperire senzationala ne rescrie istoria si da peste cap tot ce stiam pana acum despre stramosii nostri.

Testele ADN efectuate in Marea Britanie au scos la iveala faptul ca primii dinozauri din Transilvania apartin grupului maghiarozauretnic Magyarosaurus.

Acestia au venit din zona Asiei Centrale cu aproape 3 milioane de ani inaintea grupului de dinozauri Dacus, cu care s-au amestecat in final dand nastere dinozaurului comun de Transilvania, care mai poate fi intalnit astazi in salbaticie doar in zona Hategului.

Astfel a fost dezlegat un mister vechi de 70 de milioane de ani cu privire la identitatea primilor dinozauri care au populat Ardealul.

Dupa aproape 200 de ani de dispute istorice si paleontologice, stiinta romaneasca a pierdut astfel un argument important al teoriei continuitatii in spatiul carpato-danubiano-pontic…

Revenind la maghiarozauri, acestia semanau cu celelalte specii contemporane, dar se deosebeau de acestea prin incapatanarea cu care isi revendicau teritoriul, precum si prin tendintele sinucigase care se manifestau in randurile acestei specii aparte.

Desi disparuti acum, maghiarozaurii au lasat o vie impresie celor care i-au cunoscut.

Viorel Lis vorbeste si acum cu lacrimi in ochi de perioada copilariei, cand Romania de azi era pe jumatate ocupata de Marea Tethys, pe jumatate acoperita cu paduri prin care misunau temutele creaturi.

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Slanina cu paine Răspunde
  2. Slanina cu paine Răspunde
  3. Anonim Răspunde
    • Anonim Răspunde
    • Anonim Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.