Cele mai profitabile nise
Din ce in ce mai des aud intrebarea „care sunt cele mai profitabile nişe online?”. Mai ales cei care doresc sa faca primii pasi in domeniul afacerilor online ridica aceasta problema si pe buna dreptate.
Pentru cei care nu sunt familiarizati cu termenul, o nişă este un segment de piata bine definit iar site-urile de nişă sunt acele site-uri care in loc sa abordeze o paleta larga de subiecte, se specializeaza pe un anumit domeniu, pe o anumita nişă. Ei bine, anumie nişe sunt mai profitabile decat altele.
E normal sa fie asa din moment ce nu toate domeniile se bucura de acelasi interes. De exemplu un site dedicat operelor de arta, se adreseaza din start unui segment de piata mai redus decat un site cu anunturi de mica publicitate, unul despre acvaristica vizeaza si el un segment de vizitatori mai ingust decat un site despre fotbal si asa mai departe.
Faptul ca anumite niste sunt mai profitabile decat altele se poate observa din numarul de carti vandute pe o anumita tema, in functie de competitivitatea concurentei, de numarul de rezultate in Google dupa anumiti termeni, de pretul licitat in GoogleAdsense pe anumite cuvinte-cheie, etc.
Cu cat tema abordata de site este mai cautata de vizitatori, cu atat nişa respectiva este mai profitabila. In general nişele cele mai profitabile sunt cele legate de divertisment, sport, stiri, afaceri, sanatate, auto, imobiliare, locuri de munca, etc. Insa, parafrazand un personaj de film, lucrurile nu sunt asa simple cum ar parea la prima vedere.
Nu este usor pentru un incepator sa obtina succes in una din nişele de mai sus deoarece concurenta este foarte puternica pe acele domenii, de asemeni obtinerea succesului intr-o nişă depinde foarte mult si de inclinatiile si capacitatile tale, daca nu ai nicio tangenta cu subiectul respectiv iti va fi greu sa dezvolti un site de succes in acea nişă.
Solutia consta in a imbina pasiunile si inclinatiile tale cu o nişă profitabila, poti face asta mai usor apeland la sub-nişe.
Principalul avantaj al nişelor si sub-nişelor consta in faptul ca poti gasi un domeniu in care concurenta este foarte slaba, un domeniu in care poti deveni relativ usor webmasterul unui site de referita, poti ajunge in varf in domeniul ales iar traficul va fi unul targhetat, exclusivist, mai de calitate decat un trafic al unui site cu generalitati.
Pentru a te asigura ca pornesti cu dreptul in afacerile online, primul pas al trebui sa il reprezinte cercetarea pietei, observarea nişelor profitabile, corelarea lor cu aptitudinile si preferintele tale, potrivirea acestor doi factori este formula ideala a unei afaceri online de succes.
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.