Puterea Mintii – Vizualizarea

Vizualizarea creativa sau legea atractiei este un concept conform caruia iti poti atinge telurile daca le faci sa devina realitate in mintea ta. Inainte de a reusi in lumea reala, trebuie sa vezi cu ochii mintii, sa experimentezi trairile de satisfactie si multumire ale telului impinit. Acest concept al vizualizarii creative se bazeaza pe un adevar simplu:

Toate produsele, toate rezultatele si toate cuceririle umanitatii, au fost la inceput doar in mintea cuiva, inainte de a se materializa. Chiar computerul de la care cititi acum acest articol, a fost la inceput in mintea cuiva inainte de a deveni realitate.

La fel trebuie procedat si in viata de zi cu zi atunci cand dorim sa atingem un anumit tel (fie ca vorbim de succesul in afaceri, realizarea unui proiect, scrierea unei carti, etc.). Primul pas este sa-l vizualizam, sa ne vedem acolo unde dorim sa ajungem, sa ne imaginam cat de multumiti si satisfacuti vom fi. Faceti acest exercitiu cateva minute in fiecare zi.

Multi atleti, inainte de a efectua exercitiul in cadrul unei competitii sportive, isi imagineaza cum au evoluat impecabil, cum publicul izbucneste in aplauze, deja se vad pe podium si primesc buchete de flori. Aceasta tehnica ii ajuta sa se mobilieze psihic la capacitate maxima.

Vizualizati-va succesul din toate punctele de vedere, concentrati-va asupra lui, observati satisfactia pe care o va aduce dumneavoastra si celor din jur. Cu ochii inchisi vedeti-va acolo unde doriti sa ajungeti.

Urmeaza sa dati un examen important? Imaginati-va ca l-ati luat cu brio, cu ochii mintii vedeti cum ceilalti va felicita, cum profesorul va inmaneaza diploma, cum sarbatoriti apoi evenimentul alaturi de prieteni si familie, cum tocmai ati castigat un nou statut.

Doriti sa incepeti o afacere? Imaginati-va cum ati reusit sa dati lovitura, cum va bucurati de banii castigati, de ultima masina cumparata si de noua casa de vacanta undeva intr-o statiune renumita.

Si exemplele ar putea continua in functie de telurile fiecaruia.

Autoinducerea acestor ganduri pozitive va determina subconstientul dvs. sa se armonizeze in asa fel incat sa lucreze la turatie maxima pentru atingere obiectivului/telului pe care il vizualizati.

Acest exercitiu de vizualizare nu este altceva decat o tehnica de autohipnoza ce are ca principiu de baza puterea autosugestiei si modul in care sugestiile (in cazul de fata cea vizuala) determina subconstientul nostru sa se miste intr-o anumita directie, avand ca ultim tel indeplinirea celor imaginate. E ca si cum am crea o harta de parcurs pentru creierul nostru.

Daca doriti sa aflati mai multe despre misterele hipnozei si puterea subconstientului puteti consulta cartea Tainele Hipnozei.

Mult succes!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.