Culorile – semnificatii

Alegerea culorilor nu este una arbitrara ci are semnificatii pentru fiecare dintre noi. Cu totii avem culori care ne plac si culori pe care nu le suportam. Ele spun cate ceva despre personalitatea noastra. Opreste-te o clipa si gandeste-te asupra culorii tale preferate precum si asupra acelor culori pe care nu le suporti.

Iata povestea si semnificatia lor:

Albastrul
Este una dintre cele mai populare culori, foarte multi sunt indragostiti de aceasta culoare. Este culoarea cerului si a marii. E o culoare preferata deopotriva de barbati si femei.
Albastrul semnifica energie, revigorare, refacerea fortelor.

Verdele
A doua culoare ca popularitate dupa albastru. Implicatiile ei mentale si psihologice constau in asocierea cu o personalitate armonioasa, stapanita, renascuta. Este asociata cu ideea de pace si ecologie fiind culoarea padurii si a naturii. Este o culoare ideala pentru decorul interioarelor.

Galbenul
Culoarea stralucirii si a optimismului. Persoanele care iubesc aceasta culoare sunt, de regula, persoane optimiste, cu incredere in viitor, cu o memorie buna si inteligente. De asemeni este o culoare asociata cu spiritul comunicativ si creator.

Portocaliul
Este o culoare a contrastelor, o culoare care provoaca reactii categorie, o culoare pe care fie o urasti fie o iubesti. Emotional transmite ideea de provocare, stimuleaza apetitul si incurajaza socializarea.

Rosul
O culoare foarte puternica, cu un mesaj pe masura. Rosul este culoarea sangelui, transmite ideea de violenta, sexualitate, furie si alte instincte primare.

Movul
Este o culoare preferata mai ales de femeile tinere si personalitatile excentrice. Principalele semnificatii pe care le transmite sunt inclinatia spre spiritualitate si misticism, creativitate si linistire mentala.

Maro
Indica o personalitate stabila, statornica, legata de pamant, careia ii place ordinea, ideea de ierarhie si discoplina.

Albul
Culoarea neutralitatii, a nobletei si a altruismului. Albul sugereaza o personalitate generoasa, morala, purificata, oarecum nobila si superioara celor din jur.

Griul
O culoare care simbolizeaza vesnicia si imobilitatea, e asociata personalitatilor rabdatoare care par tot timpul sa astepte ceva, in general persoanalitati triste, pesimiste. Este culoarea plumbului apasator, greoi, fara speranta.

Negrul
O culoare autoritara si puternica. Negrul provoaca emotii puternice de aceea excesul de negru poate fi coplesitor. Negrul semnifica o personalitate sofisticata, misterioasa, usor autoritara, eleganta.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.