Longevitate sau Nu?

Ultimele cercetari facute de oamenii de stiinta de la Universitatea de Medicina din Boston, indica faptul ca personalitatea noastra poate fi unul din principalii factori care ne determina durata vietii. Cercetatorii au descoperit ca centenarii precum si urmasii lor, mostenesc anumite trasaturi de caracter care sunt asociate cu o viata lunga si sanatoasa.

Cercetatorii din Boston s-au concentrat de mai multi ani pe studiul a 246 de batrani trecuti de suta de ani (femei si barbati deopotriva). Subiectii au fost rugati sa completeze niste formulare cu intrebari pentru a li se determina personalitatea, optimismul, gradul de socializare, etc.
Concluziile au fost uimitoare, persoanele longevive au in general urmatoarele caracteristici si tabieturi:

Nu au tendinta de a deveni supra-ponderali, de fapt in foarte multe cazuri sunt slabi.

Sunt lucizi, duc o viata activa si arareori sufera de boli de inima

Duc un stil de viata sanatos fara excese alimentare, fara vicii, fara multa carne

Trec repede peste stres

Aceste capacitati sunt determinate atat genetic dar si comportamental. Atat barbatii cat si femeile pe care s-a facut acest studiu nu au tendinta de a exprima emotii negative pentru prea mult timp (furie, remuscare, pesimism), cu totii s-au aratat a fi personalitati comunicative si sociale, deschise si agreabile.

Desigur ca mare parte din acest comportament este determinat genetic dar intr-o masura oarecare poate fi si controlat.

Desi multi dintre noi trecem cu vederea aceste aspecte cotidiene si le consideram minore (stresul, interactiunea cu ceilalti, gandurile negre, etc.), acesti factori ne afecteaza foarte mult sanatatea pe termen lung si ne pot dicta durata vietii, dupa cum reiese din studiul cercetatorilor americani.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.