Cum isi promoveaza ofertele agentiile imobiliare

agentii imobiliareDaca pana la inceputul crizei financiare mondiale afacerile agentiilor imobiliare erau mai mult decat infloritoare, odata cu criza, profiturile acestora au inceput sa scada simtitor si constant. La momentul actual fiecare agentie imobiliara in parte trebuie sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a putea trece peste aceasta perioada nefasta a pietei imobiliare.

Metode de promovare folosite de agentiile imobiliare in acest moment:

Agentiile imobiliare care au reusit sa se mentina pe linia de plutire si care nu au fost nevoite sa isi suspende activitatea sau sa isi inchida portile in ultimii 5 ani trebuie sa puna un accent foarte mare pe promovare. Cu cat mai multe si mai diverse sunt mediile de promovare a ofertelor, cu atat mai mari sunt sansele de a incheia o tranzactie imobiliara.

Majoritatea agentiilor imobiliare se concentreaza pe cat mai multe planuri posibile astfel incat sa isi poata atrage clienti si sa incheie tranzactii:

1. Presa de specialitate – ziarele dedicate promovarii ofertelor imobiliare sunt la momentul actual intr-un numar foarte mare, iar publicarea anunturilor in cat mai multe dintre acestea va creste cu siguranta sansele de a incheia o tranzactie. Cu toate acestea, promovarea prin intermediul presei scrise poate fi destul de costisitoare deoarece fiecare publicatie in parte percepe tarife care adunate pot insemna sume considerabile, sume pe care orice agentie imobiliara doreste in aceasta perioada de stagnare a pietei imobiliare sa le economiseasca si nu sa le cheltuie.

2. Fluturasi si flyere – tot mai des intalnita este promovarea ofertelor agentiilor imobiliare prin intermediul fluturasilor sau a flyerelor. Fie ca sunt impartite in zone cu trafic intens, in cutiile de scrisori sau la targuri dedicate pietei imobiliare, aceasta metoda de promovare este foarte ieftina si destul de eficienta.

3. Mediul online – promovarea in mediul online este cu siguranta cea mai facila, ieftina si de succes metoda de atragere a potentialilor clienti. Dezvoltarea rapida a internetului care la momentul actual acopera peste 70% din populatia tarii, ofera posibilitatea de a gasi rapid clienti. In acest sens, fiecare agentie imobiliara foloseste cel putin una din cele doua metode de promovare a anunturilor in mediul online:

Propriul domeniu de promovare – multe agentii imobiliare si-au creat propriile site-uri pentru a putea oferi detalii ale ofertelor cat mai complexe, dar si pentru a putea oferi clientilor informatii legate de tranzactiile imobiliare sau de serviciile oferite.

Colaboreaza cu site-uri de profil – promovarea ofertelor prin intermediul site-urilor dedicate acestui domeniu este cea mai populara si eficienta metoda la care apeleaza agentiile imobiliare pentru a-si gasi clienti. In plus, majoritatea site-urilor ofera posibilitatea de postare gratuita a anunturilor (acesta de exemplu), numai in cazul in care se doreste aparitia ofertelor in prima pagina sau readucerea acestora printre cele mai noi facandu-se contra unor taxe.

Pentru a-si spori sansele de atragere a clientilor, unele agentii apeleaza la ambele variante, avand atat site-uri proprii, cat si postand pe site-uri de specialitate.

Indiferent de metoda de promovare aleasa, fiecare agentie imobiliara in parte incearca sa isi atraga clienti pentru a putea supravietui si trece peste aceasta perioada in care preturile imobilelor se afla la cele mai mici cote. Pana cand piata imobiliara se va redresa si va incepe sa cunoasca un trend ascendent, agentiile imobiliare vor face si sacrificii pentru castigarea clientilor, venind in intampinarea acestora chiar cu comisioane reduse la minim.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.